BACKOЁFE – ельзаські томління М'ЯСО

Блюдо вимагає від нас багато часу, але майже не вимагає зусиль, все робить духовка. М'ясо краще брати різну & ndash; зазвичай кладуть порівну баранину, свинину і яловичину, але можна використовувати один-два види м'яса, все одно смачно. Backo & euml; fe & ndash; на ельзаські діалекті означає & laquo; піч хлібопекарська & raquo ;. У старі часи понеділок був днем ​​генерального прибирання і прання, що займало багато часу, у господинь не було часу на приготування їжі. Щоб не стояла дилема & ndash; приготувати обід або випрати білизну, господині ставили вранці в неділю маринуватися м'ясо на добу. У понеділок з ранку досить було начистити картоплі, скласти всі інгредієнти в форми для запікання пошарово і відправитися в пекарню з підготовленим стравою. Хлібопекарська піч нагрівалася рано вранці, випікався хліб, а після цього залишалося ще досить тепла, щоб потім у ній 2-3 години м'ясо. Після збирання і прання господині заглядали на пекарню, брали свіжий хліб і свої форми з уже готовим м'ясом. Хороше, мудре і творче рішення!

 BACKOЁFE & mdash; ельзаські томління М'ЯСО

Інгредієнти

  • 675 г нежирної свинини, порізати на 4 см кубики
  • 675 г пісної баранини, порізати на 4 см кубики
  • 675 г пісної яловичини, порізати на 2 см кубики
  • 2-3 ст. л. рослинного масла
  • 3 цибулини (450 г), нарізати тонкими скибочками
  • 1800 г картоплі, очистити і порізати тонкими скибочками
  • сіль і мелений перець за смаком
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 чашки (500 мл) води (може знадобитися трохи більше)

Маринад:

  • 2 моркви, нарізати скибочками
  • 2 цибулини, нарізати скибочками
  • 1 букет гарні (чебрець гілочки 2 великих)
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • 1 пляшка (750 мл) білого вина (Рислінг найкраще)
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1 ст. л. масла

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Покласти м'ясо у велику миску, додати інгредієнти для маринаду (цибуля, морква, часник і букет гарні). Змішати і залити вином. Полити зверху маслом. Накрити блюдо поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник на 12-24 години. Крок 2 У сковороді розігріти масло і додати цибулю. Обсмажувати, помішуючи час від часу, протягом 7-10 хвилин, поки цибуля злегка не підрум'яниться. У велику форму для випічки покласти смажену цибулю, на нього покласти половину картоплі скибочками. Приправити сіллю і перцем. На картоплю покласти м'ясо з маринаду, поверх – інші скибочки картоплі. Крок 3 Процідити маринад і залити цілком в форму. Приправити сіллю і перцем. Залийте все водою, щоб рідина досягла рівня верхнього шару картоплі. Якщо форма (наприклад, казан) підходить для приготування на плиті, поставити на середній газ і довести все до кипіння, потім поставити під кришкою запікатися в духовку, попередньо нагріту до 160 ° C. Крок 4 Випікати протягом 2-3 годин до повної готовності м'яса. Можна і довше (нічого не станеться). Якщо ваша форма для випічки не підходить для приготування на плиті, закрити форму кришкою (або алюмінієвою фольгою), поставити в нагріту до 200 ° С духовку на 15 хвилин, потім зменшити температуру в духовці до 160 ° C. В кінці приготування зняти кришку і збільшити температуру духовки до 200 ° C, картопля повинна зверху підрум'янитися. Це займе близько 15 хвилин. Господині на замітку

Приготування починається мінімум за 12 годин, а краще за добу.

0/5 (0 Reviews)