АФЕЛІЯ (СВИНИНА У ЧЕРВОНОМУ ВИНІ З КОРІАНДРОМ)

Страва, якою можна нагодувати велику дружню компанію, рідко є витонченою. Афеліа – саме одне з таких винятків. І якщо ви не куштували його, ви не бачили Кіпру.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • сіль
  • 6 ст. л. оливкової олії
  • 2 грейпфрути
  • 1 кг свинячого філе
  • 1 ч. л. рубаної зелені материнки
  • оливки чорні без кісточок 1-2 ч. л. насіння коріандру
  • кориця
  • 200 г м’якого сиру
  • 1 склянка червоного сухого вина
  • 200 г помідорів

 

ПОКРЯКОВИЙ РЕЦЕПТ

М’ясо промити, нарізати великими кубиками. Приготувати маринад, змішавши вино, насіння коріандру та подрібнену корицю. Залити м’ясо маринадом і залишити щонайменше на 4 год., а краще на ніч. Витягти м’ясо з маринаду, викласти на паперовий рушник, дати стекти надлишкам маринаду. Маринад, що залишився, зберегти для подальшого використання. Крок 2 Олію розігріти в сотейнику, покласти туди шматочки замаринованого м’яса, підрум’янити до утворення золотистої скоринки. Злити із сотейника надлишки олії, залишивши в ньому м’ясо. Залити м’ясо маринадом, додати трохи води, щоб рідина повністю покривала м’ясо. Посолити, поперчити. Накрити кришкою та гасити 35–40 хв. на слабкому вогні, поки значна частина рідини не випарується, а соус не загусне. Розкласти м’ясо з соусом по тарілках. Подавати з кіпрським салатом із грейпфрута із сиром: викласти на блюдо тонкі кружечки грейпфрута, помідорів та кубики сиру так, щоб вони злегка накладалися один на одного. Зверху прикрасити оливками та заправити оливковою олією із зеленню.

АФЕЛІЯ (СВІНІНА У ЧЕРВОНОМУ) ВИНІ З КОРІАНДРОМ)

0/5 (0 Reviews)