Шоколадну помадку використовують для випічки. Нею змащують торти, тістечка, пляцки, еклери, кекси, печиво та інші солодощі. Існує багато способів приготування шоколадної помадки. Я пропоную найкращі рецепти з фото шоколадної помадки, перевірені на власному досвіді, з описанням переваг та недоліків у порівнянні.
Рецепт 1. Шоколадна помадка з шоколаду та молока
Це, напевне, найпростіший спосіб приготування шоколадної глазурі для торта чи пляцка. (Не враховуючи готових пакетів з шоколадною глазур’ю, які потрібно тільки розчинити водою або молоком).
Інгредієнти
100 г шоколаду, 2 ст.л. молока.
Як приготувати
Розтопити у мікрохвильовці, або на водяній бані, помішуючи. Гарячою глазур’ю змастити торт.
Переваги: швидко та просто приготувати. Недоліки: невелика кількість готової помадки, з відси випливає, що цей рецепт не економний.
Рецепт 2. Шоколадна помадка з шоколаду та масла
Інгредієнти
100 г шоколаду, 50 г масла.
Як приготувати
Шоколад подрібнити, додати масло, варити на маленькому вогні 5 хв, постійно помішуючи. Ця помадка виходить м’якшою, ніж у першому рецепті. Її можна також використовувати як крем для бісквітних тортів.
Переваги: швидкий та простий спосіб приготування, невелика кількість інгредієнтів. Недоліки: нема.
Рецепт 3. Шоколадна помадка на сметані
Цим рецептом я користуюсь найчастіше.
4 ст.л. сметани, 4 ст.л. цукру, 50 г масла, 2 ст.л. какао.
Як приготувати
До сметани додати цукор і какао. Добре розмішати, щоб не було грудок. Вийде кремоподібна суміш. Додати масло, поставити на маленький вогонь. Варити 5-7 хв, постійно помішуючи. Теплою змащувати торт. Помадка виходить не дуже твердою.
Переваги. Можна зробити із підручних, повністю домашніх інгредієнтів. Досить велика кількість готового продукту(вистачає на 2 торта).Дуже смачна.
Недоліки . Велика кількість складників та складність приготування, порівняно з двома попередніми рецептами
Рецепт 4. Шоколадна помадка на маргарині
Маргарин – 125 г, цукор – 0,5 скл, вода – 2 ст.л., какао – 2 ст.л.
Як приготувати
Маргарин, цукор та воду варити 5 хв, додати какао. Ще 3 хв кип’ятити, помішуючи. Теплою шоколадною глазур’ю змащувати торт.
Переваги. Добре застигає, стає твердою. Досить велика кількість готового продукту.
Недоліки. Складність приготування, велика кількість складників.
Рецепт 5. Швидка шоколадна помадка на воді.
Цукрова пудра – 150 г, какао – 3 ст.л., вода ( кип’яток) – 3-4 ст.л.
Як приготувати
Цукрову пудру та какао добре розмішати. Додати киплячу воду. Швиденько розмішати ще раз. Відразу заливати на торт.
Переваги. Дуже швидко та просто готувати. Мінімальна кількість інгредієнтів. Економний рецепт.
Недоліки. Невелика кількість готового продукту та не така смачна, як попередні.
Рецепт 6. Шоколадна помадка на желатині
Вода – 140 мл, цукор – 180 мл, вершки домашні або сметана -130 мл, какао – 60 г, желатин швидкорозчинний – 2 ч.л
Як приготувати
Желатин залити 2 ст.л. кип’ятку, залишити щоб набух. Змішати воду, цукор, какао, вершки і варити на маленькому вогні 10 хв. Зняти з вогню, додати розбухлий желатин. Перемішати до повного розчинення желатину. Використовувати, охолодивши приблизно до 40 град, щоб вона стала тягучої консистенції, як мед. Після нанесення помадки, торт поставити у холодильник, щоб вона застигла. Таку шоколадну глазур можна зберігати у холодильнику, тоді для використання треба підігріти у мікрохвильові до 40 град.
Переваги. Добре лягає на торт, блискуча, апетитна. М’яка, підходить для прикрашання цукровими виробами. Можна зберігати у холодильнику і використовувати пізніше. Прості інгредієнти, що робить цю помадку економнішою. Виходить велика кількість готового продукту.
Недоліки. Складність приготування.
Звичайно, існує ще багато рецептів шоколадної помадки для тортів. Чекою на Ваші перевірені рецепти. І сподіваюсь, що мої також комусь згодяться.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!