Інгредієнти:
Мак | |
---|---|
мак | 400 г |
цукор | 0,5 скл. |
яйця | 2 шт. |
манка | 2 ст.л. |
крохмаль | 2 ст.л. |
Бісквіт | |
яйця | 8 шт. |
цукор | 1,5 скл. |
олія | 1/3 скл. |
порошок до печива | 1 п. |
мука | 8 ст.л. |
какао | 2 ст.л. |
Крем | |
грецькі горіхи | 1 скл. |
молоко | 1 скл. |
масло | 250 г |
цукор-пудра | 1 скл. |
Недавно дізналась новий рецепт пляцка з маком. Поділилась ним моя сестра, яка також любить нові рецепти пляцків. Маківник я приготувала на Паску. Всім гостям сподобався, особливо тим, хто любить пляцки з маком. Насправді дуже хороший рецепт маківника. Пляцок виходить високой, пухкий, м”якенький, добре відчувається мак, дуже смачно. І на вигляд він мені сподобався – гарний! Готувати такий пляцок не складно, тому спробуйте обов”язково!
Як приготувати
Мак. 400 г маку перемолоти в кавомолці, запарити, остудити. Додати 2 яйця, 1/2 скл. цукру, 2 ст.л. манки, 2 ст.л. крохмалю. Перемішати. Викласти 1/2 частину макової маси у форму, застелену пергаментом.
Бісквіт. 8 білків збити, поступово додати 1,5 скл. цукру, збивати. Додати жовтки, збити. Додати 1/3 скл. олії, 8 ст.л. з “чубком” муки, 1 п. порошку до печива. Добре все перемішати. Відділити половину тіста, додати до неї 2 ст.л. какао, перемішати. Столовою ложкою викласти половину світлого тіста на мак, потім половину темного, чергуючи в шахматному порядку, як на фото. Випікати маківник при температурі 190 град 40- 50 хв, поки тісто підрум”яниться. Так само обимо другий корж – викладаємо решту маку, біле та темне тісто.
Крем. 1 скл. грецьких горіхів змолоти через м”ясорубку, або у блендері. Залити 1 скл. гарячого молока, накрити кришкою, остудити. Збити з 250 г масла + 1 скл. цукру-пудри.
Перекладаємо пляцок маковою частиною до середини.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!