Пляцок з маком “Чорна хмара”

Інгредієнти:

 Мак
мак 400 г
цукор 0,5 скл.
яйця 2 шт.
манка 2 ст.л.
крохмаль 2 ст.л.
Бісквіт
яйця 8 шт.
цукор 1,5 скл.
олія 1/3 скл.
порошок до печива 1 п.
мука 8 ст.л.
какао 2 ст.л.
Крем
грецькі горіхи 1 скл.
молоко 1 скл.
масло 250 г
цукор-пудра 1 скл.

Недавно дізналась новий рецепт пляцка з маком. Поділилась ним моя сестра, яка також любить нові рецепти пляцків. Маківник я приготувала на Паску. Всім гостям сподобався, особливо тим, хто любить пляцки з маком. Насправді дуже хороший рецепт маківника. Пляцок виходить високой, пухкий, м”якенький, добре відчувається мак, дуже смачно. І на вигляд він мені сподобався – гарний! Готувати такий пляцок не складно, тому спробуйте обов”язково!

Як приготувати

Мак. 400 г маку перемолоти в кавомолці, запарити, остудити. Додати 2 яйця, 1/2 скл. цукру, 2 ст.л. манки, 2 ст.л. крохмалю. Перемішати. Викласти 1/2 частину макової маси у форму, застелену пергаментом.

Бісквіт. 8 білків збити, поступово додати 1,5 скл. цукру, збивати. Додати жовтки, збити. Додати 1/3 скл. олії, 8 ст.л. з “чубком” муки, 1 п. порошку до печива. Добре все перемішати. Відділити половину тіста, додати до неї 2 ст.л. какао, перемішати. Столовою ложкою викласти половину світлого тіста на мак, потім половину темного, чергуючи в шахматному порядку, як на фото. Випікати маківник при температурі 190 град 40- 50 хв, поки тісто підрум”яниться. Так само обимо другий корж – викладаємо решту маку, біле та темне тісто.

Крем. 1 скл. грецьких горіхів змолоти через м”ясорубку, або у блендері. Залити 1 скл. гарячого молока, накрити кришкою, остудити. Збити з 250 г масла + 1 скл. цукру-пудри.

Перекладаємо пляцок маковою частиною до середини.

Смачного!

5/5 (1 Review)