Пляцок з маком “Соски Венери”

Інгредієнти:

 Тісто
яйця 8 шт.
вода 8 ст.л.
амоній 1 ч.л.
цукор 1 скл.
мука 8 ст.л.
мак 1 скл.
Крем
згущенка 500 г
масло 400 г
кава 1 ч.л.
горілка 4 ст.л.
горіхи 150 г
Додатково
еклери 500 г
шоколад 100 г

Отже, знову новий пляцок! І знову дивна назва. В інтернеті зустрічала подібні назви польських пляцків: “цицьки маруськи”, “жіночі цицьки”, “соски марушки”….))))Але, як не крути, цьому пляцку така назва підходить))) Тому, як кажуть, що із пісні слів не викинеш, а з рецепта пляцка – тим паче))) Сам пляцок “Соски Венери” божественно смачний!!!! Тут і згущене молоко, і горіхи, і багато маку. Зверху це все доповнюють ніжні еклери з маскарпоне та шоколад. В цоьму новому пляцку є все, що я люблю. А приготувати таку смакоту дуже швидко та просто. Саме те, що треба  багатьом господиням  в рецептах пляцків на свята: і смачно, і швидко!

 

Як приготувати

Маковий корж. 8 яєць, 8 ст.л. води, 1 ч.л. амонію, 1 скл цукру, 8 ст.л. муки, 1 скл. маку.

Мак змолоти, запарити. Білки збити з цукром до білого. Окремо збити жовтки з водою, додати до білків, перемішати міксером. додати амоній, розчинений у 1 ст. л. молока чи сметани. Влити жовтки до білків, збити. Додати муку, перемішати на низьких обертах міксера. Додати мак, перемішати. Вилити тісто у застелену пергаментом форму. Випікати при температурі 200 град. 1 год.  Я робила у вигляді торта, на пів порції і випікала у мультиварці. Також вийшло добре. 

Коли готовий маковий корж охолоне, розрізаємо його горизонтально ( відрізаємо верх) і розкришуємо. Нижню частину коржа залишаємо. 

Крем зі згущенкою. 500 г згущеного молока кімнатної температури збити з 400 г м”якого масла. Окремо розчинити 1 ч.л. розчинної кави у 4 ст.л. горілки. Влити до крему, збити все до однорідності. Тепер перемішуємо наші крихти від коржа із кремом та 150 г підсмажених горіхів. Викладаємо цю масу на корж, розподіляємо рівномірно. 

На крем викладаємо еклери з маскарпоне. Можна замінити зефіром, але з еклерами смачніше. 

Зверху поливаємо пляцок  розтопленим шоколадом.

Смачного! Та Веселого Різдва!

0/5 (0 Reviews)