Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
яйця | 8 шт. |
вода | 8 ст.л. |
амоній | 1 ч.л. |
цукор | 1 скл. |
мука | 8 ст.л. |
мак | 1 скл. |
Крем | |
згущенка | 500 г |
масло | 400 г |
кава | 1 ч.л. |
горілка | 4 ст.л. |
горіхи | 150 г |
Додатково | |
еклери | 500 г |
шоколад | 100 г |
Отже, знову новий пляцок! І знову дивна назва. В інтернеті зустрічала подібні назви польських пляцків: “цицьки маруськи”, “жіночі цицьки”, “соски марушки”….))))Але, як не крути, цьому пляцку така назва підходить))) Тому, як кажуть, що із пісні слів не викинеш, а з рецепта пляцка – тим паче))) Сам пляцок “Соски Венери” божественно смачний!!!! Тут і згущене молоко, і горіхи, і багато маку. Зверху це все доповнюють ніжні еклери з маскарпоне та шоколад. В цоьму новому пляцку є все, що я люблю. А приготувати таку смакоту дуже швидко та просто. Саме те, що треба багатьом господиням в рецептах пляцків на свята: і смачно, і швидко!
Як приготувати
Маковий корж. 8 яєць, 8 ст.л. води, 1 ч.л. амонію, 1 скл цукру, 8 ст.л. муки, 1 скл. маку.
Мак змолоти, запарити. Білки збити з цукром до білого. Окремо збити жовтки з водою, додати до білків, перемішати міксером. додати амоній, розчинений у 1 ст. л. молока чи сметани. Влити жовтки до білків, збити. Додати муку, перемішати на низьких обертах міксера. Додати мак, перемішати. Вилити тісто у застелену пергаментом форму. Випікати при температурі 200 град. 1 год. Я робила у вигляді торта, на пів порції і випікала у мультиварці. Також вийшло добре.
Коли готовий маковий корж охолоне, розрізаємо його горизонтально ( відрізаємо верх) і розкришуємо. Нижню частину коржа залишаємо.
Крем зі згущенкою. 500 г згущеного молока кімнатної температури збити з 400 г м”якого масла. Окремо розчинити 1 ч.л. розчинної кави у 4 ст.л. горілки. Влити до крему, збити все до однорідності. Тепер перемішуємо наші крихти від коржа із кремом та 150 г підсмажених горіхів. Викладаємо цю масу на корж, розподіляємо рівномірно.
На крем викладаємо еклери з маскарпоне. Можна замінити зефіром, але з еклерами смачніше.
Зверху поливаємо пляцок розтопленим шоколадом.
Смачного! Та Веселого Різдва!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!