Інгредієнти:
| Маковий корж | |
|---|---|
| мак | 300 г |
| яйця | 5 шт. |
| масло | 150 г |
| цукор | 1 скл. |
| борошно | 4 ст.л. |
| розпушувач | 2 ч.л. |
| панірувальні сухарі | 2 ст.л. |
| горіхи грецькі | 150 г |
| Коржі з какао | |
| жовтки | 8 шт. |
| маргарин | 250 г |
| цукор | 1 скл. |
| борошно | 1,5 скл. |
| порошок до печива | 12 г |
| какао | 2 ст.л. |
| кефір | 4 ст.л. |
| Кокосова начинка | |
| білки | 8 шт. |
| цукор | 1 скл. |
| ванільний цукор | 1 п. |
| кокосова стружка | 200 г |
| вишні у власному соку | 2 скл. |
| Крем | |
| згущенка | 250 г |
| масло | 400 г |
| какао | 3 ст.л. |
| горілка | 1 ст.л. |
| Помадка | |
| шоколад | 100 г |
| молоко | 2 ст.л. |
Ось і почався у мене період різдвяної випічки. А це означає, що пляцки будуть особливі: святкові, вишукані і смачні. Так, як і пляцок з маком “Вишневий аромат”, який є улюбленим весільним пляцком багатьох господинь. Тут вологий маковий корж чудово поєднується з кокосовою начинкою з вишнями, пісочними шоколадними коржами та кремом зі згущенкою. Смакота! Справжній рай для солодкоїжок! А який же гарний він в розрізі! Такий пляцок стане чудовою прикрасою святкового столу. Крім того, пляцок “Вишневий аромат” виходить високий і великий, вистачить для всіх!) Хоч набір продуктів досить дорогий, але вага цього пляцка приблизно 4 – 5 кг! Варто постаратись!)
Як приготувати
Маковий корж. Мак змолоти кавомолкою та запарити. Додати жовтки, м”яке масло та перемішати. Білки збити з 1 скл. цукру в густу піну. Додати до маку, перемішати. Додати 1 скл. горіхів, 2 ст.л. панірувальних сухарів, 4 ст.л. борошна + 2 ч.л. розпушувача. Все переішати. Викласти у застелену форму. Випікати при темп. 200 град. 40 хв.
Коржі з какао. М”який маргарин збити з цукром. По одному додати 8 жовтків, збиваючи. Додати 2 скл. борошна + 12 г(1 п.) порошку до печива, какао, кефір та замісити тісто.
Кокосова начинка. 8 білків збити з 1 скл. цукру + 1 п. ванільного цукру до густої піни. Додати 200 г кокосової стружки, перемішати.
У застелену форму викладаємо 1/2 коричневого тіста. На тісто виклааємо 1 скл. вишень у власному соку та 1/2 кокосової начинки. Випікаємо при 190 град. 50 хв.
Спекти таких 2 коржі.
Крем. Згущенку, м”яке масло, какао, 1 ст.л. горілки збити до однорідності.
Збираємо пляцок: Корж з какао (білками вверх) – крем – маковий корж – крем – корж з какао (білками вниз).
Глазур: 100 г шоколаду + 2 ст.л. молока розтопити.
Змастити пляцок шоколадною глазур”ю, залишити пропитатись на 12 год.
Смачного!





























Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!