Пляцок з “Пташиним молоком”

Інгредієнти:

Тісто: 3 скл. муки, 1,5 скл. цукру, 9 ст. л. какао, 2 ч. л. соди ( не гашеної), 3 ч. л. порошку до печива, 3 яйця, 1,5 скл. молока, 0,75 скл. олії, 1,5 скл. крутого кип»ятка.

Крем. 400 г масла вершкового, 300 г згущенки сирої, 3 ч. л. кави розчинної, 1 ст. л.  коньяку або горілки, 900 г цукерок «Пташине молоко»

Пляцок з «Пташиним молоком»

Скуштувала його в гостях. Цей пляцок дуже смачний. А також оригінальний і гарний. Ідея додати до пляцка цукерки «Пташине молоко», мені сподобалась. Вони додають ніжності і прикрашають. Дуже приємний смак має кавовий крем із сирою згущенкою. Але я, як завжди, вирішила додати свої корективи.))) В моєму варіанті пляцка з «Пташиним молоком» трошки інші коржі. М»які, насичено-шоколадні із заварного тіста. Швидкі та прості у приготуванні. Я використовую цей рецепт шоколадних коржів досить часто у поєднанні з найрізноманітнішими кремами. Все інше, у цьому пляцку, за рецептом, яким поділилась сусідка.

Тісто:

Змішати муку, цукор, какао, соду та порошок до печива. Окремо збити яйця, додати до них молоко та олію, змішати. Додати рідку суміш у суху і перемішати. Влити 1,5 скл. крутого кип»ятка. Все швиденько перемішати. Тісто вийде дуже рідке. Не хвилютесь, таким воно і має бути. Поділити на дві частини. Вилити у форму, постелену пергаментним папером. Випікати при темп. 180-200 С 30-40 хв.

Крем.

Масло збити. Додавати по 1 ст. л. згущенки, продовжуючи збивати. Змішати каву і горілку. Додати до крему, збити.

Збираємо пляцок : шоколадний корж – крем – цукерки «Пташине молоко»( викладаємо щільно один біля одного) . Для форми 37*25 см  я використала 56 шт. Другий корж змащуємо кремом та кладемо на цукерки стороною із кремом. Трошки притискаємо. Ставимо на кілька годин у холод. Заливаємо помадкою. Пляцок виходить великий. Всім вистачить))) Смачного!

0/5 (0 Reviews)