Інгредієнти:
яйця | 4 шт. |
цукор | 2 скл. |
мука | 4 скл. |
маргарин | 1п. |
кефір | 1 скл. |
порошок до печива | 1 п. |
варення | 100 г |
ревінь | 7-8 гіл. |
желе клубнічне | 1 п.(40г) |
крохмаль | 1 ст.л. |
В нашому регіоні пляцок з румбамбару печуть, мабуть, всі господині.)))Ось, нарешті, і я, цього року, спекла свій “фірмовий” пляцок з румбамбару. Пропоную і Вам цей рецепт пирога з ревенем. Пляцок суперовий! Смачний, соковийтий, м’якенький, з кислинкою і дуже ароматний, завдяки полуничному желе, яке додається в сухому вигляді. Рецепт придумала сама, як завжди, шляхом експериментів.))) Спекти такий пиріг з ревенем зовсім не складно. Він виходить досить великий та високий. Спробуйте – це дійсно класний пляцок!
Як приготувати
Маргарин посікти з мукою+порошок до печива. Додати 1 скл. цукру, 4 жовтки, 1 скл. кефіру та замісити тісто. Викласти у змащену форму, рівномірно розподілити. Змастити негрубим шаром варення. У мене було варення з румбамбамбару, добре також додати клубнічне варення, хоча можна будь-яке. Румбамбар порізати шматочками ~5см. Вмокнути у сухе полуничне желе і викласти на пляцок. Якщо желе залишиться, посипати ним румбамбар на пляцку. 4 білки збити в піну. Додати 1 скл. цукру і ще збивати до розчинення цукру 5-7 хв. Додати 1 ст.л. крохмалю, збити. Викласти збиті білки на румбамбар.
Випікати пляцок при температурі 180 град. 1 год – 1год 10 хв.
Насолоджуйтесь!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!