Пляцок з румбамбаром з желе

Інгредієнти:

яйця 4 шт.
цукор 2 скл.
мука 4 скл.
маргарин 1п.
кефір 1 скл.
порошок до печива 1 п.
варення 100 г
ревінь 7-8 гіл.
желе клубнічне 1 п.(40г)
крохмаль 1 ст.л.

В нашому регіоні пляцок з румбамбару печуть, мабуть, всі господині.)))Ось, нарешті, і я, цього року, спекла свій “фірмовий” пляцок з румбамбару. Пропоную і Вам цей рецепт пирога з ревенем. Пляцок суперовий! Смачний, соковийтий, м’якенький, з кислинкою і дуже ароматний, завдяки полуничному желе, яке додається в сухому вигляді. Рецепт придумала сама, як завжди, шляхом експериментів.))) Спекти такий пиріг з ревенем зовсім не складно. Він виходить досить великий та високий. Спробуйте – це дійсно класний пляцок!

Як приготувати

Маргарин посікти з мукою+порошок до печива. Додати 1 скл. цукру, 4 жовтки, 1 скл. кефіру та замісити тісто. Викласти у змащену форму, рівномірно розподілити. Змастити негрубим шаром варення. У мене було варення з румбамбамбару, добре також додати клубнічне варення, хоча можна будь-яке. Румбамбар порізати шматочками ~5см. Вмокнути у сухе полуничне желе і викласти на пляцок. Якщо желе залишиться, посипати ним румбамбар на пляцку. 4 білки збити в піну. Додати  1 скл. цукру і ще збивати до розчинення цукру 5-7 хв. Додати 1 ст.л. крохмалю, збити. Викласти збиті білки на румбамбар.

Випікати пляцок при температурі 180 град. 1 год – 1год 10 хв.

Насолоджуйтесь!

0/5 (0 Reviews)