Пляцок з маком «Чеський»

Інгредієнти:

Для тіста
мука 300 г
цукор 150 г
маргарин 1 п
сода 1 ч.л.
оцет 1 ст.л.
сметана 4 ст.л
Для макової начинки
яблука 1,5 кг
мак 2 скл
горіхи 0,5 скл
цукор 150 г
какао 2 ст.л
яйця 4 шт
ізюм 0,5 скл
порошок до печива 1 ч.л.
кориця 0,5 ч.л
ванільний цукор 1 п.

Смачний пляцок з маком і яблуками. Цей простий рецепт дістався від бабусі. Зробити його легко, з доступних продуктів. Пляцок виходить м’якенький і ароматний. Це один з моїх улюблених рецептів маківника. Обов’язково спробуйте цей «Чеський» пляцок.

Як приготувати

Тісто

Муку посікти з маргарином, додати цукор та інші складники. Замісити туге тісто. Поставити у холодильник, бажано на ніч. Мінімально на 2 год.

Маково-яблучна начинка

Яблука почистити, потерти. Відцідити сік. Мак змолоти в кавомолці, запарити, остудити. Додати до яблук. Також додати ізюм, горіхи, цукор, яйця, какао, корицю, ванільний цукор, порошок до печива. Все ретельно перемішати.

Тісто розділити на дві частини. У форму викласти 1 частину тіста, на неї – маково-яблучну начинку, і другу частину тіста. Проколоти виделкою, щоб не піддувалось.Випікати при температурі 200 град. 50-60 хв. Гтовий пляцок полити шоколадною помадкою (у мене на маргарині)

0/5 (0 Reviews)