Інгредієнти:
| Для тіста | |
|---|---|
| мука | 300 г |
| цукор | 150 г |
| маргарин | 1 п |
| сода | 1 ч.л. |
| оцет | 1 ст.л. |
| сметана | 4 ст.л |
| Для макової начинки | |
| яблука | 1,5 кг |
| мак | 2 скл |
| горіхи | 0,5 скл |
| цукор | 150 г |
| какао | 2 ст.л |
| яйця | 4 шт |
| ізюм | 0,5 скл |
| порошок до печива | 1 ч.л. |
| кориця | 0,5 ч.л |
| ванільний цукор | 1 п. |
Смачний пляцок з маком і яблуками. Цей простий рецепт дістався від бабусі. Зробити його легко, з доступних продуктів. Пляцок виходить м’якенький і ароматний. Це один з моїх улюблених рецептів маківника. Обов’язково спробуйте цей «Чеський» пляцок.
Як приготувати
Тісто
Муку посікти з маргарином, додати цукор та інші складники. Замісити туге тісто. Поставити у холодильник, бажано на ніч. Мінімально на 2 год.
Маково-яблучна начинка
Яблука почистити, потерти. Відцідити сік. Мак змолоти в кавомолці, запарити, остудити. Додати до яблук. Також додати ізюм, горіхи, цукор, яйця, какао, корицю, ванільний цукор, порошок до печива. Все ретельно перемішати.
Тісто розділити на дві частини. У форму викласти 1 частину тіста, на неї – маково-яблучну начинку, і другу частину тіста. Проколоти виделкою, щоб не піддувалось.Випікати при температурі 200 град. 50-60 хв. Гтовий пляцок полити шоколадною помадкою (у мене на маргарині)





























Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!