Пляцок з курагою

Інгредієнти:

Тісто
маргарин 1 п.
цукор 1 скл.
жовтки 8 шт.
мука 300 г
розпушувач 0,5 п.
Корж з курагою
курага 200 г
білків 1/3 ч. з 8шт.
цукор 150 г
Корж з маком
мак 1 скл.
яйце 1 шт.
порошок до печива 0,5 п.
білки 1/3 ч. з 8 шт.
цукор 150 г
 Корж з горіхами
грецькі горіхи 1 скл.
молоко 1 скл.
білки 1/3 ч. з 8шт.
цукор 150 г
Крем
згущенка сира 1 б.
масло вершкове 200 г

Зізнаюсь відразу – на фото не мій пляцок. Його спекла моя свекруха, яка робить смачні пляцки. І пляцок з курагою у неї вдається, мабуть, найкраще. Скільки разів я його пекла – так смачно не получається. )) Все тут добре: і пісочні коржі, і безе, і крем. А великі шматки кураги вносять свій особливий присмак. Цим рецептом пляцка з курагою я вирішила поділитись з Вами.

Як приготувати

Тісто. М’який маргарин розтерти з цукром.По одному додати 8 жовтків.(Білки окремо поділити на 3 частини) Додати муку + порошок до печива. Замісити тісто. Поділити на 3 частини.

Корж з курагою. 200 г кураги залити кип’ятком, залишити на 1 год. Воду відцідити. Кожну курагу розділити на половинки. 1/3 частину білків збити, додати 150 г цукру, ще збити. Братванку застелити пергаментом. Викласти 1 ч. тіста. На тісто – курагу. Залити збитими білками. Пекти на маленькому вогні, поки білки не підсушаться, приблизно 1 год.

Корж з маком. 1 скл. меленого маку запарити.(як запарити мак рецепт). Додати 1 яйце + 0,5 п. порошку до печива.Перемішати. 1/3 частину білків збити, додати 150 г цукру, ще збити. Додати збиті білки до маку, легенько перемішати. Викласти 2 частину тіста на застелену братванку, на тісто викласти макову масу. Пекти при температурі 180 град 50 хв.

Корж з горіхами. 1 скл. грецьких горіхів помолоти. Запарити 1 скл. гарячого молока. Накрити кришкою. залишити охолонути. 3 частину тіста викласти в застелену форму. На тісто викласти горіхову масу. На горіхи- 1/3ч. білків, збиту з 150 г цукру. Пекти на маленькому вогні, поки білки підсушаться, близько 1 години.

Крем. 1 б. згущеного молока відварити. Збити з 200 г вершкового масла. 

Збираємо пляцок.

Корж з маком – 1/2 крему – корж з курагою(безе до верху) – 1/2 крему – корж з горіхами(безе до верху).

Дати пропитатись кілька годин.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)