Інгредієнти:
| Тісто | |
|---|---|
| маргарин | 1 п. |
| цукор | 1 скл. |
| жовтки | 8 шт. |
| мука | 300 г |
| розпушувач | 0,5 п. |
| Корж з курагою | |
| курага | 200 г |
| білків | 1/3 ч. з 8шт. |
| цукор | 150 г |
| Корж з маком | |
| мак | 1 скл. |
| яйце | 1 шт. |
| порошок до печива | 0,5 п. |
| білки | 1/3 ч. з 8 шт. |
| цукор | 150 г |
| Корж з горіхами | |
| грецькі горіхи | 1 скл. |
| молоко | 1 скл. |
| білки | 1/3 ч. з 8шт. |
| цукор | 150 г |
| Крем | |
| згущенка сира | 1 б. |
| масло вершкове | 200 г |
Зізнаюсь відразу – на фото не мій пляцок. Його спекла моя свекруха, яка робить смачні пляцки. І пляцок з курагою у неї вдається, мабуть, найкраще. Скільки разів я його пекла – так смачно не получається. )) Все тут добре: і пісочні коржі, і безе, і крем. А великі шматки кураги вносять свій особливий присмак. Цим рецептом пляцка з курагою я вирішила поділитись з Вами.
Як приготувати
Тісто. М’який маргарин розтерти з цукром.По одному додати 8 жовтків.(Білки окремо поділити на 3 частини) Додати муку + порошок до печива. Замісити тісто. Поділити на 3 частини.
Корж з курагою. 200 г кураги залити кип’ятком, залишити на 1 год. Воду відцідити. Кожну курагу розділити на половинки. 1/3 частину білків збити, додати 150 г цукру, ще збити. Братванку застелити пергаментом. Викласти 1 ч. тіста. На тісто – курагу. Залити збитими білками. Пекти на маленькому вогні, поки білки не підсушаться, приблизно 1 год.
Корж з маком. 1 скл. меленого маку запарити.(як запарити мак рецепт). Додати 1 яйце + 0,5 п. порошку до печива.Перемішати. 1/3 частину білків збити, додати 150 г цукру, ще збити. Додати збиті білки до маку, легенько перемішати. Викласти 2 частину тіста на застелену братванку, на тісто викласти макову масу. Пекти при температурі 180 град 50 хв.
Корж з горіхами. 1 скл. грецьких горіхів помолоти. Запарити 1 скл. гарячого молока. Накрити кришкою. залишити охолонути. 3 частину тіста викласти в застелену форму. На тісто викласти горіхову масу. На горіхи- 1/3ч. білків, збиту з 150 г цукру. Пекти на маленькому вогні, поки білки підсушаться, близько 1 години.
Крем. 1 б. згущеного молока відварити. Збити з 200 г вершкового масла.
Збираємо пляцок.
Корж з маком – 1/2 крему – корж з курагою(безе до верху) – 1/2 крему – корж з горіхами(безе до верху).
Дати пропитатись кілька годин.
Смачного!





























Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!