Цесарки в червоному вині

цесарки в червоному вині

Інгредієнти

  • 2 цесарки
  • 150 г жирного бекону
  • 300 г печериць
  • 2 великі морквини
  • 10 невеликих цибулин шалот
  • 4 зубчики часнику
  • 400 мл сухого червоного вина
  • 2 гілочки чебрецю
  • 1 лавровий лист
  • оливкова олія «екстра вірджин »сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розріжте кожну цесарку на частини: стегенця, крилишкіс частиною м'якоті, 2 половинки грудки на кістки (спінкііспользуйте для іншої страви). Складіть шматки цесарки велику каструлю і залийте вином. Крок 2 Кожну цибулину шалот розріжте уздовж навпіл. Очистіть і розріжте моркву на чотири частини. Покладіть овочі в каструлю з цесаркою, додайте чебрець і лавровий лист. Поставте в холодильник на 24 години, за цей час кілька разів переверніть шматки цесарки в маринаді. Крок 3 Після того як закінчиться час маринування, злийте вино в чисту ємність. Шматки цесарки обсушити паперовими рушниками і обсмажте порціями в оливковій олії на середньому вогні до рум'яної скоринки з усіх боків. Крок 4 Вийміть шматки цесарки і перекладіть в чисту каструлю з товстим дном. В ту сковорідку, де смажилася цесарка, покладіть овочі з маринаду і подрібнений часник, обсмажуйте, помішуючи, 2-3 хвилини. Крок 5 Додайте в каструлю з цесаркою овочі, залийте маринадом, посоліть і поперчіть. На середньому вогні доведіть до кипіння, вогонь збавте до мінімуму і готуйте під нещільно прикритою кришкою 1,5-2 години. Крок 6 У печериць видаліть ніжки (вони не знадобляться). Капелюшки наріжте скибочками, бекон – дрібними кубиками. Покладіть бекон і гриби в сковороду, обсмажують 10 хвилин. Додайте до готової цесарки, намагаючись не зачерпувати витопився жир. Прогрійте все разом 5 хвилин і подавайте. Господині на замітку

Найкраще для цієї страви підходять сухі червоні бургундські вина.

0/5 (0 Reviews)