Цесарки, запечена з шалот і лимонний

цесарки, запечена з шалот і лимонний

Інгредієнти

  • 1 цесарка
  • 12-16 середніх цибулин шалот
  • 4 дрібних лимона + 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 банка (400 г) грецьких маслин Каламата з кісточками
  • 2 гілочки чебрецю
  • 1 ст. л. меду
  • оливкова олія «екстра вірджин»
  • 0,5 ч. Л. цукру
  • 0,5 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. меленої куркуми сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У невеликій мисці з'єднайте 2 ст. л. оливкового масла, лимонний сік і всі спеції. Додайте сіль і цукор. Ретельно перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Крок 2 Натріть цесарку з усіх боків (в тому числі зсередини) сумішшю. Загорніть в плівку якомога щільніше, покладіть в холодильник мінімум на 2, краще на 12 годин. Потім вийміть з холодильника і дайте 30 хвилин полежати при кімнатній температурі. Крок 3 У сковороді, куди цесарка поміщається цілком, нагрійте оливкову олію шаром приблизно 6-7 мм. Обсмажте в ньому цесарку на середньому вогні, раз в 2 хвилини перевертаючи, до рум'яної скоринки з усіх боків. Крок 4 Перекладіть цесарку в форму для запікання. Очистіть шалот, але не розрізайте. Покладіть цибулини в сковороду, де смажилася цесарка, поставте на сильний вогонь і обсмажуйте шалот, струшуючи сковороду, до золотистого кольору, приблизно 4 хвилини. Крок 5 Покладіть обсмажені шалот в форму навколо цесарки. Туди ж покладіть цілі лимони і чебрець. Влийте в форму 0,5 склянки води, змішаної з розсолом від маслин. Збризніть оливковим маслом і поставте форму в розігріту до 180 ° С духовку на 1 годину. Часто поливайте соком, що утворюється. Крок 6 За 15 хвилин до готовності насипте в форму маслини. Перед подачею нещільно прикрийте цесарку фольгою і дайте «відпочити» 10 хвилин. Подавайте, розрізавши на порційні шматки і поклавши в кожну тарілку по 1 лимону і кілька цибулин шалот. Господині на замітку

Маслини сорти Каламата & ndash; фіолетові, витягнутої форми, зі злегка загостреними кінчиками і насиченим оливковою
смаком. Чи не замінюйте їх іншим сортом.

0/5 (0 Reviews)