КОКИ-Лікка З цесарки

КОКИ-Лікка З цесарки

Інгредієнти

  • 1 цесарка
  • 7-8 середніх стебел цибулі-порею (біла частина плюс 2 -3 см зеленої)
  • 1 стакан довгого рису
  • 50 г чорносливу без кісточок
  • 1 лавровий лист
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Порей наріжте півкільцями товщиною 1 см, промийте в холодній воді від піску, відкиньте на друшляк. Чорнослив наріжте смужками тієї ж товщини. Крок 2 Покладіть цесарку цілком у велику каструлю з товстим дном, залийте приблизно 4 л холодної води (птах повинна бути повністю закрита водою), додайте лавровий лист, зверху засипте цесарку пореєм. Крок 3 Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь. По краях каструлі буде з'являтися піна – акуратно знімайте її невеликий ложкою, не перемішуючи порей. Коли піна закінчиться, прикрийте частково каструлю кришкою і залиште варитися на 2,5 години. Крок 4 Зніміть каструлю з вогню, двома шумівкою акуратно вийміть цесарку (вона буде розвалюватися), покладіть на блюдо. Каструлю з супом поверніть на середній вогонь, всипте рис і чорнослив, доведіть до кипіння, варіть, періодично помішуючи, 30 хвилин. Приправте сіллю і перцем. Крок 5 Зніміть м'ясо цесарки з кісток невеликими шматочками. Розлийте суп по тарілках і додайте в кожну трохи м'яса. Подавайте негайно. До речі

Якщо взяти тільки тверду складову супу, вийде відмінна начинка для пирога з такою ж назвою.

0/5 (0 Reviews)