Соковиті, м'які, нежирні, котлети з дієтичного готового фаршу індички з додаванням рису легкі в приготуванні. Для них я беру готовий фарш індички, тому м'ясорубку не використовую. Лук же подрібнюю в стаціонарному блендері. Завдяки такому способу цибулю перетворюється в & laquo; пюре & raquo ;, яке, на мій погляд, надає котлет особливо ніжну текстуру, а & laquo; м'ясом & raquo ;, в свою чергу, & laquo; брудниться & raquo; всього одна миска & ndash; для замісу. Подавати котлети можна як з картопляним пюре, так і з паровими або тушкованими овочами, або мені дуже сподобалося поєднання таких котлет з домашнім майонезом і з відвареної в шкірці, а потім очищеної і натертої на крупній тертці буряком (нічим не приправленою). P.S. Після знайомства з сервісом з доставки м'яса з фермерських господарств & laquo; М'ясний № 1 & raquo; (Primеmeat.ru) в цілому і з пропонованим їм готовим фаршем & laquo; Екстра індичі & raquo; зокрема, використовую тепер вказаний покупної: відмінної якості, без жовен і сторонніх включень або зайвого присмаку. Але при бажанні Ви можете зробити індюшачий фарш самі, прокрутивши філе грудки індички через м'ясорубку. Тоді разом з ним перейдіть і цибулю, нарізану на шматочки. Решта за рецептом.
Інгредієнти
- Для котлет з готового фаршу:
- готовий фарш з філе індички 1050-1100 г
- білий круглозерний або середньозерний рис 125 г
- ріпчасту цибулю 380-390 г
- яйце 1 середнє (вагою близько 60-65 г)
- сіль за смаком
- мелений чорний або суміш 4-х видів перцю за смаком
- Для розсолу:
- холодна (бажано фільтрована) вода 300 мл
- сушений лавровий лист 1 великий
- чорний перець 10 горошин
- сіль ½ ч. ложки без гірки
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> трохи рафінованої соняшникової олії для змащування форми
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1 Хвилин за 15-20 до приготування котлет, вийміть упаковку з готовим фаршем з холодильника, щоб він трохи зігрівся. Крок 2 Увімкніть духовку і нагрівайте її до цифри 3 (близько 170 ° С). Крок 3 Велику стеклокерамическую чи іншу термостійку форму (розміром близько 34 × 23 см, висотою 7 см або аналогічного обсягу) змастіть невеликою кількістю рафінованої соняшникової олії. Крок 4
Поставте на середній вогонь невелику каструлю з приблизно 500 мл холодної, бажано фільтрованої води. Рис переберіть (при необхідності), промийте теплою, а потім холодною проточною водою, викладіть в закипаючу в каструлі воду і знову доведіть до кипіння. Варіть рис, періодично помішуючи і знімаючи з'являється пінку, хвилин 5, потім перемішайте його ще раз ложкою, відкиньте на дрібне сито і обдати холодною фільтрованої водою. Викладіть підготовлений описаним способом рис у велику миску для замісу котлет (об'ємом близько 3,5 літрів). Крок 5
Лук почистіть, промийте проточною водою, розріжте на кілька частин і порціями подрібніть в стаціонарному блендері (кожного разу додаючи нові шматки цибулі до вже утворюється цибульному пюре). У результаті повинна вийти піниться однорідна маса. Викладіть її в миску до рису. Крок 6
Викладіть в миску до інших інгредієнтів фарш, розбийте яйце, посоліть і поперчіть все за смаком. Крок 7
Ретельно вимісити вміст миски руками до однорідності. Крок 8
Сформуйте з фаршу котлети середнього розміру, тут же викладаючи їх по черзі в форму для запікання. Крок 9 Для розсолу поставте на середній вогонь турку або іншу невелику ємність з 300 мл холодної, бажано фільтрованої, води, ½ ч. Ложки без гірки солі, перцем і лавровим листом і доведіть воду для кипіння. Крок 10 Тонкою цівкою по краю форми, щоб не «розмити» заготовки котлет, акуратно залийте їх гарячим «розсолом» (не забувши викласти в форму до котлет і горошини перцю і лавровий лист, опустивши їх при цьому в рідину). Крок 11
Закрийте форму з котлетами фольгою, поставте в духовку і запікайте заготовки на цифрі 3 (близько 170 ° С) протягом 55 хвилин або відповідно до рекомендацій в інструкції до Вашої духовці для запікання котлет і курячих рулетів. В цей час можете зробити гарнір на Ваш вибір. Крок 12 Готові котлети вийміть з духовки, дайте їм трохи (хвилин 10) постояти під фольгою, а потім розкладіть по порційних тарілках з обраним гарніром, полив зверху їх і гарнір (якщо це картопляне пюре) утворився в процесі запікання бульйоном. Крок 13 Зберігайте залишилися повністю остиглі котлети разом з бульйоном в закритому посуді в холодильнику при 0-6 ° С не більше 1-2 днів. Перед подачею їх можна з'їсти холодними або розігріти, наприклад, в духовці, виклавши на алюмінієву сковороду або в термостійку форму, змащену невеликою кількістю рафінованої соняшникової або вершкового масла, або з залишками м'ясного бульйону від котлет, і поклавши поверх котлет по шматочку сиру (типу « Тильзитер »або з якими-небудь пікантними добавками).
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!