КУРЯЧА ВІДБИВНА з морквою

Рецепт від Наталії Балиніной, редактора рубрики Здоров'я, пропонує компроміс між дієтично курячої грудки і апетитно карамелізуватися в вершковому маслі моркви

Інгредієнти

  • 350-400 г курячого філе (грудка)
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 лимон
  • 1/4 ч. Л. меленого гострого червоного перцю
  • зелень (петрушка, розмарин, чебрець)
  • 60 мл оливкової олії

Для гарніру:

  • 300 г молодої моркви
  • 50 г спаржевої квасолі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ч. Л. коричневого цукру
  • вершкове масло
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 З лимона вичавити сік, зелень і часник подрібнити або розтерти в ступці якомога дрібніше. З'єднати зелень і часник з лимонним соком, оливковою олією та перцем в невеликому контейнері і збовтати виделкою. Крок 2 Кожне куряче філе розрізати уздовж навпіл. Покласти філе між декількома шарами харчової плівки (або в поліетиленовий пакет) і відбити молотком. Товщина філе повинна вийти однаково рівною у всього шматка, приблизно 0,5-0,7 см. Так м'ясо замаринується швидко і рівномірно. Крок 3 Перекласти філе в контейнер з маринадом, закрити кришку і струснути, залишити на 10 хвилин. Куряче філе також можна замаринувати вранці, поставивши контейнер в холодильник. Крок 4 Морква помити, очистити і нарізати тонкими кружальцями. Якщо морквини невеликі, можна приготувати їх цілком. Моркву відварити в киплячій підсоленій воді протягом 7-10 хвилин. Відкинути на друшляк. Крок 5 На сухій сковороді з антипригарним покриттям (або сковороді-гриль) на сильному вогні обсмажити куряче філе по 2 хвилини з кожного боку. Готове філе перекласти на тарілку, накрити фольгою, щоб зберегти в теплому вигляді. Крок 6 Додати в сковороду вершкове масло, зменшити вогонь до середнього і обсмажити цілі зубчики часнику близько 30 секунд (попередньо придавивши очищений часник ножем). Коли часник дасть аромат, додати моркву і цукор. Обсмажувати, постійно помішуючи, на сильному вогні 3-4 хвилини, щоб морква злегка карамелізований. Потім додати квасолю, обсмажувати ще 2 хвилини. Готові овочі посолити і перемішати. Крок 7 На підігріті тарілки викласти куряче філе і овочевий гарнір. Подавати в гарячому або холодному вигляді.

0/5 (0 Reviews)