Це елегантне блюдо подають в Сирії на сімейних святах. Гарніром служать шматочки підсушеного хліба. & Nbsp;
Інгредієнти
- 750 м'якоті баранини (лопатка або нога)
- сіль і чорний мелений перець
- 1 ч.л. меленої кориці
- ½ ч.л. меленого запашного перцю
- 3 гілочки петрушки
- 75 г кедрових горіхів, бажано
- рослинне масло для смаження
- 1 велика цибулина
- 600 г вишні без кісточок
- сік одного лимона
- 1-2 ч.л. цукру або за смаком
- 12 скибочок хліба, бажано здобного
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 М'ясо зачистити від плівок і з'єднувальний тканин, наріжте шматочками і подрібніть в чаші кухонного комбайна. Приправте приблизно ¾ ч.л. солі, чорним меленим перцем за смаком, корицею, духмяним перцем і листям петрушки. Ще раз обробіть в комбайні. Вмішайте кедрові горіхи. Крок 2 Змоченими в холодній воді руками формуйте тефтелі розміром з невеликий волоський горіх, намагаючись, щоб кедрові горіхи були заховані в фарш. Крок 3 У сотейнику розігрійте рослинне масло і порціями обсмажте тюфтельки з усіх боків. Вони повинні стати рум'яними зовні, залишаючись рожевими всередині. Крок 4 Приготуйте вишневий соус. На невеликій кількості масла обсмажте до м'якості дрібно нарізану цибулю, 2-3 хвилини. Покладіть вишню і залийте водою, щоб вишня була покрита наполовину. Додайте цукор і лімоннний сік і готуйте, часто помішуючи, поки вишня не стане м'якою. Покладіть в соус тюфтельки і готуйте 5-10 хвилин після закипання. Крок 5 З скибочок хліба зріжте кірки. Підсушіть хліб в духовці або в тостері до золотистого кольору. Подавайте гарячі або холодні тюфтельки з соусом на скибочках підсушеного хліба.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!