ЛИМОННА цесарки з печінкою ЛУКОМ

ЛИМОННА цесарки З & nbsp; печінки ЛУКОМ

Інгредієнти

  • 1 велика цесарка
  • 1 кг дрібних цибулин
  • 6 невеликих лимонів
  • 400 г маслин
  • 1 ст. л. меду
  • 0,5 ч. л. цукру
  • 0,5 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. меленої куркуми
  • сіль, мелений чорний перець
  • оливкова олія

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

У невеликій мисці з'єднайте 2 ст . л. оливкового масла, лимонний сік і всі спеції. Додайте сіль і цукор. Ретельно перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Крок 2

ЛИМОННА цесарки З & nbsp; печінки ЛУКОМ

Натріть цесарку з усіх боків (в тому числі зсередини) сумішшю. Загорніть в плівку якомога щільніше, покладіть в холодильник мінімум на 2, а краще на 12 год. Потім вийміть з холодильника і дайте 30 хв. полежати при кімнатній температурі. Крок 3

ЛИМОННА цесарки З & nbsp; печінки ЛУКОМ

В сковороді, куди цесарка поміщається цілком, нагрійте оливкову олію шаром приблизно 6-7 мм. Обсмажте в ньому цесарку на середньому вогні, раз в 2 хв. перевертаючи, до рум'яної скоринки з усіх боків. Крок 4

ЛИМОННА цесарки З & nbsp; печінки ЛУКОМ

Перекладіть цесарку в форму для запікання. Очистіть цибулю, але не розрізайте. Покладіть цибулини в сковороду, де смажилася цесарка, поставте на сильний вогонь і обсмажити цибулю, струшуючи сковороду, до золотистого кольору, приблизно 4 хв. Крок 5

ЛИМОННА цесарки З & nbsp; печінки ЛУКОМ

Покладіть обсмажену цибулю в форму навколо цесарки. Туди ж покладіть цілі лимони. Влийте в форму 0,5 склянки води, змішаної з розсолом від маслин. Збризніть оливковим маслом і поставте форму в розігріту до 180 ° С духовку на 1 год. Часто поливайте соком, що утворюється. Крок 6

ЛИМОННА цесарки З & nbsp; печінки ЛУКОМ

За 15 хв. до готовності насипте в форму маслини. Перед подачею нещільно прикрийте цесарку фольгою і дайте «відпочити» 10 хв. Подавайте, розрізавши на порційні шматки і уклавши в кожну тарілку по 1 лимону і по кілька цибулин шалот.

0/5 (0 Reviews)