Готуємо соковитий, запашний, гострий люля-кебаб на грилі!
фарш-кидок x Інгредієнти
- яловичий фарш 600 г
- цибуля 1 шт.
- часник 3 зубчики шт.
- петрушка 4 гілочки
- кріп 3 гілочки
- чебрець 5веточек
- перець гострий червоний 0.5 ч.л.
- перець чорний 1 ч.л.
- паприка солодка 1 ч.л.
- паприка копчена 1 ч.л.
- аджика (суха) 0.5 ч.л.
- сіль за смаком
- цукор за смаком
- оливкова олія 30 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуємо продукти для кебабів. У мене фарш з котлетної яловичини, так і було написано на упаковці. З прянощів у мене чорний і червоний перець, солодка паприка, паприка копчена, суха аджика, сіль і щіпка цукру. З трав у мене петрушка, кріп і чебрець. Зелені не шкодуйте, беріть все, що є в холодильнику: кінза, базилік, молодий часник, м'ята теж підійдуть. Крок 2
Перекручуємо з цибулею і часником на м'ясорубці. У фарш додаємо спеції, прянощі, нарубану зелень. З гілочок чебрецю обірвемо листочки і теж відправимо до фаршу. Додамо оливкова олія. Крок 3
Дуже добре вимісити фарш. Відіб'ємо його (10-15 разів), з силою б'ючи об стіл. Треба щоб зі шматочків м'яса виділився білок і фарш став в'язким і щільним. Зберемо його в грудку і відправимо в холодильник на кілька годин (я залишила на ніч). Фарш розділимо на кілька невеликих колобків. Сформуємо ковбаски і нанизай їх на дерев'яні шпажки. Старанно Обімніть-придавимо фарш навколо шпаг. Крок 4
На добре розігріту сковороду-гриль кладемо кебаби і смажимо, повертаючи, з усіх боків. До кебаб подайте солодкий маринований лук, свіжі помідори, зелень. Корисна порада
Щоб дерев'яні шпажки не горіли, їх необхідно замочити у воді на 40-60 хвилин.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!