Міцний МАКС (ШТРАММЕР МАКС)

Штраммер Макс & mdash; дуже популярний сендвіч в німецькій кухні. Така популярність обумовлюється тим, що це великий, ситний і смачний сендвіч, його швидко і просто готувати і в той же самий час дуже доступний за інгредієнтами. Міцний Макс дуже гарний як гарячого сніданку або ж для якісного перекусу. Часу на приготування піде мало, а результат вище всяких похвал. У перекладі з німецького Strammer Max & mdash; міцний (щільний, вгодований) Макс, хоча переводити усталене назва страви, напевно, не зовсім правильно. Якогось єдиного і канонічного рецепта Штраммер Макс немає. Є обов'язковий набір інгредієнтів, а різні доповнення та легкі зміни в технології приготування, а також подача можуть з'являтися в залежності від регіону Німеччини і навіть в залежності від кожного конкретного ресторану.

Міцний МАКС (ШТРАММЕР МАКС)

найсмачніший сендвіч x Інгредієнти

  • чорний, сірий або сільський хліб – 1 великий шматок
  • шинка – 3-6 тонких скибочок (або тонкі скибочки ростбіфу, прошутто)
  • яйця – 1-2 шт.
  • вершкове масло – 20-30 г
  • сіль – за смаком
  • сир швейцарський, Гауда або за смаком (необов'язковий інгредієнт)
  • часник, гірчиця, чорний мелений перець – використовувати при бажанні

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Міцний МАКС (ШТРАММЕР МАКС)

на сковороді на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло і викладаємо в нього кусень хліба. Крок 2

Міцний МАКС (ШТРАММЕР МАКС)

Обсмажуємо хліб з одного боку, перевертаємо і відразу викладаємо на нього нарізані шматочки сиру. Поки обсмажується друга сторона шматка, сир встигне нагрітися і почати плавитися. Крок 3

Міцний МАКС (ШТРАММЕР МАКС)

Можна перед тим як викласти сир, злегка натерти обсмажену сторону часником і/або злегка змастити гірчицею. Гірчицю краще взяти не дуже гостру – солодку або баварську. Хліб дістаємо з сковорідки і, при бажанні, можна в ній же обсмажити скибочки шинки. Це зовсім не обов'язково, але можливо. А ось що обов'язково, так це швидко посмажити на тій же сковорідці яєчню глазунью. Робити все треба швидко, щоб хліб не встиг охолонути. У гаряче вершкове масло розбиваємо 1-2 яйця, в залежності від величини сендвіча. Жовток повинен залишитися цілим. Посипаємо яєчню сіллю за смаком. Яєчний білок повинен повністю приготуватися, а жовток залишитися рідким, хоча і загусне. Крок 4

Міцний МАКС (ШТРАММЕР МАКС)

Далі залишається тільки зібрати Штраммер Макс воєдино. На обсмажену хліб з обм'якнув теплим сиром викладаємо скибочки шинки або прошутто. Зверху викладаємо яєчню глазунью, злегка посипаємо чорним перцем свіжомеленим і відразу, максимально гарячим, подаємо на стіл. Господині на замітку

Спочатку сендвіч Штраммер Макс готувався з тонкими скибочками ростбіфу. Поступово ростбіф поступився місцем шинці, в силу більшої доступності останньої. Шинка може бути будь-яка, часто використовується прошутто. Вимог до шинки всього два & mdash; її має бути відчутно більше, ніж ви зазвичай поклали б на бутерброд і нарізана вона повинна бути дуже тонко. Сир, гірчиця, часник і чорний мелений перець & mdash; необов'язкові, але приємні доповнення до Міцному Максу.

0/5 (0 Reviews)