Інгредієнти
- окіст варено-копчений – 2-2,5 кг
- гвоздика
Для глазурі:
- яблучний оцет – 3 ст. л.
- цукор коричневий – 1/2 склянки
- сік і цедра 1 апельсина
- сіль – 1 ч. л.
- віскі – 1 стакан
- кориця мелена – 1/2 ч. л.
- перець червоний – щіпка
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати глазур. У сотейник влити оцет і апельсиновий сік, довести до кипіння. Додати цукор, цедру, прянощі і сіль, готувати 2 хв. Влити віскі, прогріти 1-2 хв., Зняти з вогню і дати трохи охолонути. Крок 2
з окосту зрізати верхню скоринку, залишивши шар підшкірного жиру товщиною 1 см. Зробити гострим ножем по всій поверхні надрізи у вигляді сіточки. У кожну точку перетину надрізів увіткнути по бутона гвоздики. Крок 3
Розігріти духовку до 170 ° С. Покласти окіст в змащену маслом форму для запікання. За допомогою кулінарного пензлика змастити його з усіх боків глазур'ю. Запікати 1,5 ч, час від часу поливаючи виділився при смаженні соком. Перекласти готовий окіст на блюдо, накрити і залишити в теплому місці.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!