ОКОРОК В ГЛАЗУРІ З ВІСКІ

ОКОРОК В ГЛАЗУРІ З ВІСКІ

Інгредієнти

  • окіст варено-копчений – 2-2,5 кг
  • гвоздика

Для глазурі:

  • яблучний оцет – 3 ст. л.
  • цукор коричневий – 1/2 склянки
  • сік і цедра 1 апельсина
  • сіль – 1 ч. л.
  • віскі – 1 стакан
  • кориця мелена – 1/2 ч. л.
  • перець червоний – щіпка

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ОКОРОК В ГЛАЗУРІ З ВІСКІ

Приготувати глазур. У сотейник влити оцет і апельсиновий сік, довести до кипіння. Додати цукор, цедру, прянощі і сіль, готувати 2 хв. Влити віскі, прогріти 1-2 хв., Зняти з вогню і дати трохи охолонути. Крок 2

ОКОРОК В ГЛАЗУРІ З ВІСКІ

з окосту зрізати верхню скоринку, залишивши шар підшкірного жиру товщиною 1 см. Зробити гострим ножем по всій поверхні надрізи у вигляді сіточки. У кожну точку перетину надрізів увіткнути по бутона гвоздики. Крок 3

ОКОРОК В ГЛАЗУРІ З ВІСКІ

Розігріти духовку до 170 ° С. Покласти окіст в змащену маслом форму для запікання. За допомогою кулінарного пензлика змастити його з усіх боків глазур'ю. Запікати 1,5 ч, час від часу поливаючи виділився при смаженні соком. Перекласти готовий окіст на блюдо, накрити і залишити в теплому місці.

0/5 (0 Reviews)