Шашлички з цесарки з помідорами ЧЕРРИ І СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

шашлички З цесарки з помідорами ЧЕРРИ І СОЛОДКИМ ПРАЦЮЄМО

Інгредієнти

  • філе грудки цесарки
  • 250 г помідорів чері середнього розміру
  • 2 м'ясистих жовтих або оранжевих солодких перцю

Для маринаду

  • сік 1 середнього лимона
  • по 1 ч. л. сушеного базиліка і орегано оливкова олія «екстра вірджин»
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Дуже гострим ножем акуратно наріжте філе грудки цесарки великими шматками розміром приблизно 3 × 3 × 4 см. Очистіть солодкі перці від плодоніжки з насінням і білих перегородок. Наріжте м'якоть так, щоб шматки за розміром підходили до шматків птиці. Крок 2 В пластиковому контейнері з кришкою змішайте лимонний сік, по 2/3 ч. Л. базиліка і орегано, 1 ч. л. свежемолотого перцю і приблизно 90 мл оливкової олії. Покладіть в маринад шматочки цесарки, закрийте контейнер, сильно струсіть і поставте в холодильник на 4-6 годин. Крок 3 В іншому контейнері змішайте залишилася суху зелень і 60-70 мл олії. Покладіть туди шматочки перців, закрийте, сильно струсіть і також поставте в холодильник. При можливості час від часу струшуйте обидва контейнера. Крок 4 За 30 хвилин до приготування вийміть перці і птицю з холодильника. Тим часом розпаліть вугілля в мангалі або барбекю – вони повинні добре прогоріти і затягнутих «сивим» попелом. Прожарити і змастіть рослинною олією або шматочком сала грати. Крок 5 Нанижіть на шпажки шматки грудки цесарки, чергуючи їх з помідорами чері і шматками перцю. Намагайтеся максимально струсити маринад. Першим і останнім шматком на кожній шпазі повинен бути перець. Крок 6 Покладіть шашлички на решітку, встановлену над вугіллям на відстані не менше 20 см, і обсмажуйте, часто перевертаючи і при бажанні змащуючи маринадом, до готовності цесарки – приблизно 20 хвилин. Подавайте негайно. До речі

Дерев'яні шпажки покладіть мінімум за 30 хвилин до приготування в теплу воду. Інакше шпажки будуть горіти на грилі.

0/5 (0 Reviews)