Смугасті пельмені! Рецепт не найпростіший, але якщо хочете здивувати своїх близьких, раджу спробувати!
Хіт сезону! Яскраві осінні страви x Інгредієнти
- борошно 600 г
- вода 100 г
- буряковий сік 100 г
- яйце 1 шт
- сіль 1 ч.л..
- рослинне масло 2 ст.л.
- фарш яловичий 350 г
- цибуля ріпчаста 2 шт
- перець чорний мелений за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для початку необхідно приготувати тісто. 300 грам борошна, дрібку солі, половину яйця, 1 ст.л. рослинного масла і 100 грам води з'єднуємо і ретельно вимішуємо. Для кольорового тіста робимо все те ж саме, тільки замість води додаємо буряковий сік. Загортаємо тісто в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Крок 2
До фаршу додаємо подрібнену цибулю, за смаком сіль і чорний перець. Перемішуємо. Крок 3
Тісто розгортаємо в ковбаску і ділимо на рівні частини. Кожну частину розгортаємо в коржик. З'єднуємо коржі між собою, чергуючи кольору. Коржі при цьому змащуємо невеликою кількістю води. Ділимо вежу з коржів на дві частини і з'єднуємо разом. Загортаємо тісто в плівку і прибираємо в холодильник ще на 30 хвилин. Крок 4
Далі відрізаємо пласт тесту товщиною близько 7 мм і розгортаємо у напрямку смужок. Крок 5
Розрізаємо тісто на квадрати . Кожен квадрат можна ще подкатать качалкою. Крок 6
Розподіляємо м'ясну начинку. Крок 7
Формуємо пельмені. Так як при варінні в бульйоні колір пельменів втрачається на 30-50%, готувати їх краще на пару, а бульйон зварити окремо. Лист пароварки змастити олією, укласти пельмені і варити під закритою кришкою близько 15-20 хвилин. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!