смугасті ПЕЛЬМЕНИ

Смугасті пельмені! Рецепт не найпростіший, але якщо хочете здивувати своїх близьких, раджу спробувати!

 смугастого ПЕЛЬМЕНИ

Хіт сезону! Яскраві осінні страви x Інгредієнти

  • борошно 600 г
  • вода 100 г
  • буряковий сік 100 г
  • яйце 1 шт
  • сіль 1 ч.л..
  • рослинне масло 2 ст.л.
  • фарш яловичий 350 г
  • цибуля ріпчаста 2 шт
  • перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

смугастого ПЕЛЬМЕНИ

Для початку необхідно приготувати тісто. 300 грам борошна, дрібку солі, половину яйця, 1 ст.л. рослинного масла і 100 грам води з'єднуємо і ретельно вимішуємо. Для кольорового тіста робимо все те ж саме, тільки замість води додаємо буряковий сік. Загортаємо тісто в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Крок 2

смугастого ПЕЛЬМЕНИ

До фаршу додаємо подрібнену цибулю, за смаком сіль і чорний перець. Перемішуємо. Крок 3

смугастого ПЕЛЬМЕНИ

Тісто розгортаємо в ковбаску і ділимо на рівні частини. Кожну частину розгортаємо в коржик. З'єднуємо коржі між собою, чергуючи кольору. Коржі при цьому змащуємо невеликою кількістю води. Ділимо вежу з коржів на дві частини і з'єднуємо разом. Загортаємо тісто в плівку і прибираємо в холодильник ще на 30 хвилин. Крок 4

смугастого ПЕЛЬМЕНИ

Далі відрізаємо пласт тесту товщиною близько 7 мм і розгортаємо у напрямку смужок. Крок 5

смугастого ПЕЛЬМЕНИ

Розрізаємо тісто на квадрати . Кожен квадрат можна ще подкатать качалкою. Крок 6

смугастого ПЕЛЬМЕНИ

Розподіляємо м'ясну начинку. Крок 7

смугастого ПЕЛЬМЕНИ

Формуємо пельмені. Так як при варінні в бульйоні колір пельменів втрачається на 30-50%, готувати їх краще на пару, а бульйон зварити окремо. Лист пароварки змастити олією, укласти пельмені і варити під закритою кришкою близько 15-20 хвилин. Смачного!

0/5 (0 Reviews)