Солянка – це те блюдо, в приготуванні якого можна проявити максимум фантазії, експериментуючи з інгредієнтами. У російській кухні вона традиційно готується з солоними огірками, каперси & quot; запозичені & quot; з європейської кухні. Але якщо покласти в солянку і те, і інше, вона буде ще смачніше
Інгредієнти
- 400 г м'ясного асорті (сосиски, шинка, напівкопчена ковбаса, мова)
- 300 г капусти
- 3 солоних огірка
- 2 склянки огіркового розсолу
- 1 стакан маринованих білих грибів
- 1 середня цибулина
- 1 стакан маслин або оливок
- 2 ст. л. каперсів
- 1 лимон
- пучок кропу
- 2 ст. л. оливкового масла
- сіль, мелений чорний перець
- сметана
для бульйону:
- 1,2 кг яловичини (грудинка, шия)
- половина курки
- 1 велика цибулина
- 1 корінь петрушки
- 2 лаврові листки
- по 5 горошин чорного і запашного перцю
- 1 ч. л. солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Покласти у велику каструлю яловичину і курку, залити 3 л питної води і довести до кипіння. Зменшити вогонь, зняти піну, додати цибулю, петрушку і спеції, прикрити кришкою і варити 1,5 ч. Вийняти курку і варити м'ясо ще 1 ч. Готовий бульйон процідити в чисту каструлю. Яловичину і курку відокремити від кісток і нарізати невеликими шматочками. Крок 2
Капусту тонко нашаткувати, покласти в миску і залити окропом, залишити на 10 хв., потім воду злити. Крок 3
Лук очистити, нарізати четвертинками кілець і обсмажити в оливковій олії на сковороді, не допускаючи зміни кольору. Крок 4
Довести до кипіння бульйон, додати цибуля і капусту, варити 10-15 хв., до м'якості капусти. У сотейнику закип'ятити розсіл і перелити в каструлю з супом. Крок 5
Нарізати шинку, мову і ковбасу невеликими кубиками, сосиски – кружечками, солоні огірки – кубиками, мариновані гриби – невеликими шматочками. Додати в киплячий суп яловичину і курку, м'ясне асорті, огірки, гриби. Варити 5 хв. і відставити суп на 30 хв. Спробувати, посолити і поперчити. Крок 6
Довести солянку до кипіння, додати оливки і каперси. У лимона зрізати шкірку, нарізати тонкими кружальцями. Кріп дрібно порубати. Розлити суп по тарілках, посипати кропом. Подавати з лимоном і сметаною.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!