Солянка збірна м'ясна домашня & mdash; блюдо чудове в усіх відношеннях! Воно не обмежує вас у виборі інгредієнтів, так як ідеального & nbsp; рецепта супу просто не існує. Солянка проста за своєю суттю, але надзвичайно смачна. Крім того, цей суп здатний замінити і перше, і друге. Зручно і практично! Цікаво, що досить довго солянку збірну м'ясну готували виключно в трактирах і ресторанах, так як вона вважалася ідеальною закускою під горілку. Однак після революції цей суп & nbsp; стали варити і в домашніх умовах, завдяки чому він став прямо таки народним надбанням. Настільки, що багато іноземців починають знайомство з російською кухнею саме з густою апптітной солянки.
& nbsp;
Інгредієнти
- каперси – 1 ст. л.
- сосиски – 4 шт.
- цибулини – 2 шт.
- лист лавровий
- варено-копчена ковбаса – 50 г
- середні солоні огірки – 4 шт.
- борошно – 1 ст. л.
- гілочки кропу і петрушки – по 3 шт.
- сіль, перець горошком – за смаком
- яловичина на кістці – 450 г
- лимон – 1 шт.
- варено-копчена грудинка – 200 г
- морква – 1 шт.
- масло вершкове – 1 ст. л.
- сметана – 150 мл
- маслини з кісточками – 10 шт.
- томатна паста – 1 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
М'ясо для солянки вимити, покласти в каструлю, залити 3,5 л холодної води і довести до кипіння. Зняти піну, додати очищену моркву і одну цибулину. Варити 1,5-2 ч, до м'якості м'яса. Крок 2
Частину, що залишилася цибулину очистити, дрібно нарізати. У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити цибулю, 6 хв. Всипати борошно і готувати 2 хв. Додати томатну пасту і смажити, помішуючи, ще 5 хв. Крок 3
Солоні огірки для домашньої м'ясної солянки нарізати невеликими кубиками. Якщо насіння в плодах занадто великі, видаліть їх чайною ложкою, а потім вже подрібнюйте м'якоть. Крок 4
Гарячий бульйон для м'ясної збірної солянки процідити через дрібне сито в чисту каструлю. Варене м'ясо, копченості та сосиски нарізати маленькими кубиками. Крок 5
Довести бульйон до кипіння, покласти все м'ясопродукти, смажену цибулю, огірки, каперси, маслини, горошини чорного перцю і лавровий лист. Варити 8-10 хв. В кінці варіння солянки додати сіль за смаком. Крок 6
Зелень промити і подрібнити. Лимон нарізати тонкими скибочками. Покласти зелень і лимон в каструлю, прогріти, 1-2 хв. Зняти з вогню, дати настоятися, 20 хв. Солянку розлити по тарілках, подати до столу зі сметаною. Можна посипати свіжою зеленню. Корисна порада
Солянка збірна м'ясна відноситься до розряду тих супів, що стають краще на наступний день. Однак пам'ятайте, що розігрівати блюдо багаторазово не варто: смак страви буде погіршуватися.
До речі Цікаво, що спочатку склад солянки не відрізнявся особливою різноманітністю: блюдо готували з обрізків м'яса з квашеною капустою і солоними огірками. І тільки в & nbsp; XIX столітті до складу увійшли каперси, томати, маслини і коренеплоди. Солянку також почали готувати з рибою і раковими шийками, а також з птахом. & Nbsp;
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!