СОУС & QUOT; Болоньєзе & QUOT;

Легендарний м'ясної соус для пасти – Болоньєзе, що став класикою! На приготування цього соусу потрібно час, адже справжній соус Болоньєзе готується (гаситься) незгірш від 2-х годин. Але в підсумку Ви отримаєте феєрію смаку!

СОУС & amp; QUOT; Болоньєзе & amp; QUOT;

Оливкова настрій x Інгредієнти

  • м'ясний фарш 800 г
  • томатна пасату 400 г
  • томатна паста 1 ст.л.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • часник (зубчик) 1 шт.
  • селера черешковий (стебла) 1 шт.
  • червоне сухе вино 100 мл
  • оливкова олія 2 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Цибулю, моркву, часник і селеру порубати однаковими дрібними кубиками. У великій глибокій сковороді розігріти пару ложок оливкової олії, викласти овочі і обсмажити їх до м'якого, прозорого стану (хвилин 10). Крок 2 Викласти в сковороду до овочів фарш і продовжувати обсмажувати на сильному вогні хвилин 10, розбиваючи лопаткою грудочки фаршу. Крок 3 Влити в сковороду вино і, не знижуючи вогонь, дати йому випаруватися (хвилин 5). Крок 4 Влити в сковороду пасат, додати томатну пасту, трохи посолити (основну сіль будемо вносити в кінці готування, тому що соус значно випаровується в процесі приготування), поперчити, перемішати, довести до кипіння. Далі вогонь перевести на мінімальний, накрити кришкою. Варити соус при ледве помітному кипінні 2 години. Крок 5 За ці 2 години потрібно періодично перемішувати соус, при необхідності додаючи гарячу воду. Соус повинен постійно мати досить рідку консистенцію, не дозволяйте йому сильно загуснути. Крок 6 Через 2 години спробувати соус і додати при необхідності необхідні сіль і перець. Подавати як підливу до пасти Корисна порада

М'ясний фарш раджу брати змішаний & mdash; яловичина + свинина, яловичини нехай буде більше. Раджу відразу ж готувати подвійну порцію соусу, так як готується він хоч і легко, але досить довго. Готовий соус можна остудити і заморозити про запас, що я і роблю.

Господині на замітку

Томатна пасату & mdash; це перетерті в пюре помідори, консервовані у власному соку. Можна взяти цілі консервовані помідори і розім'яти їх до пюре. Червоне вино в процесі приготування випаровується, залишаючи лише свій аромат, так що не бійтеся давати це блюдо дітям.

0/5 (0 Reviews)