Цей рецепт прийшов до нас з американського штату Луїзіана, точніше, з Нового Орлеана & ndash; одного з небагатьох міст США, який може похвалитися багатим гастрономічним спадщиною. У пряної і гострої креольської кухні химерно переплелися кулінарні традиції переселенців з Іспанії, Франції та інших країн Старого Світу, а також нащадків місцевих індіанців і африканських рабів.
Інгредієнти
- 6 баранячих відбивних
- 3 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
- сіль
- рослинне масло для змазування
Для ароматного масла:
- 150 г вершкового масла
- 1 маленька цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 свіжий перець чилі, за бажанням
- 1 ч. Л. діжонськой гірчиці
- 2 ч. л. білого перцю горошком
- 2 ч. л. чорного перцю горошком
- 2 ч. л. меленого кайенского перцю
- 2 ч. л. сухого чебрецю
- 1/2 ч. Л. насіння кропу
- 1/2 ч. л. сухого майорану
- щіпка меленої зіри
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для ароматного масла дрібно наріжте цибулю і часник. Розтлумачте в ступці все прянощі з цибулею і часником в однорідну пасту. Якщо хочете зробити блюдо дуже гострим і одночасно більш свіжим, покладіть в ступку подрібнений чилі. Крок 2 Відкладіть 1 ч. Л. отриманої суміші, а все інше перемішайте з розм'якшеним вершковим маслом. Покладіть шматок плівки або фольги, скрутіть у вигляді ковбаски і поставте застигати в холодильник. Крок 3 Відбивні зачистите і злегка відбийте тильною стороною ножа. Розведіть 1 ч. Л. відкладених прянощів в 3 ст. л. оливкового масла, змастити цією сумішшю відбивні, прикрийте їх плівкою або фольгою і залиште до моменту готування в прохолодному місці, на 1-2 ч. Крок 4 Викладіть відбивні на добре розігріту і змащену рослинним маслом грати і смажте до бажаного ступеня готовності, приблизно по 3 хв. з кожного боку для середньої прожарювання. Посоліть і подавайте з кружками пряного масла. До речі
Таке масло, як, втім, і інші ароматні суміші на основі вершкового масла, можна приготувати в більшій кількості, загорнути в трубочку з харчової плівки або фольги і зберігати в морозильнику. А в потрібний момент відрізати гуртки ароматного масла і викладати їх на запечені м'ясо, рибу або овочі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!