Пляцок “Білий лев”


            Пляцок "Білий лев"

Інгредієнти:

На 1 корж
яйця 3 шт.
цукор 3 ст.л.
масло 1 ст.л.
мука 3 ст.л
крохмаль 1 ч.л.
порошок до печива 0,5 ч.л.
кокосова стружка 1 ст.л.
Крем 1
згущенка 500 г
повітряний рис 40 г
арахіс 50 г
Крем 2
молоко 0,5 л
цукор 4 ст.л.
пудинг 1 уп.
білий шоколад 100 г
масло 200 г
Додатково
арахіс 150 г

Шикарний, високий та смачний новий пляцок “Білий лев”. Багатьом господиням Західної України цей рецепт пляцка обов”язково приглянеться. В ньому м”якенькі бісквітні коржі з кокосом, попкорн, горіхи та згущене молоко. Але найбільше в цьому новому пляцку мені сподобався крем з білим шоколадом. Це справжня знахідка. Дуже смачний, густий та однорідний заварний крем, у якому добре відчутний смак білого шоколаду. Якщо Ви шукаєте нові рецепти смачних пляцків та не знаєте що спекти на свята, тоді цей рецепт пляцка саме для Вас! Новий пляцок “Білий лев” приємно здивує гостей.

Як приготувати

Форма 25*35 см

Бісквіт з кокосом.(на 1 корж) 3 Білки збити з 3 ст.л.цукру, по одному додати жовтки, збиваючи. Додати 1 ст. л. розтопленого масла, 3 ст.л. муки (без “чубка”) + 0,5 ч.л. порошку до печива, 1 ч.л. крохмалю. Все перемішати на низьких обертах міксера. Додати 1 ст.л. кокосової стружки. Обережно перемішати все ложкою. Випікати при температурі 180-200 град 45 хв. Спекти 3 таких коржі.

Крем 1 (зі згущенки). 500 г вареного згущеного молока кімнатної температури перемішати з повітряним рисом та 50 г смаженого арахісу. Можна замість повітряного рису можна додати попкорн, що я і зробила, бо першого не було.

Крем 2 (з білим шоколадом). Від 0,5 л молока відлити 1/4 частину, в якій розчинити 1 уп. ванільного пудингу. До решти молока додати 4 ст.л. цукру та поставити нагріватись, помішуючи. Коли молоко стане гарячим(приблизно 60 град), додати до нього шоколад, подрібнений на шматочки. Помішувати, щоб шоколад розчинився в молоці. Я використовуала кондитерський білий шоколад, що продається на вагу, хоча можна обрати будь-який інший. Коли молоко почне закипати, тонкою цівкою влити у нього розчинений пудинг. Продовжувати помішувати. Маса почне густішати. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури. Збити з 200 г м”якого масла.

Збираємо пляцок: бісквіт з кокосом – весь крем 1 зі згущенкою  – 1/3 крему 2 – бісквіт – 1/3 крему 2 – бісквіт – решта крему 2 – 150 г смаженого арахісу.

Смачного!


            Пляцок "Білий лев"


            Пляцок "Білий лев"


            Пляцок "Білий лев"

0/5 (0 Reviews)