Пляцок “Едельвейс”


            Пляцок "Едельвейс"

Інгредієнти:

Шоколадний корж
мука  2 скл.
какао 100 г
цукор 1 скл.
порошок до печива 1 п.
сода 1,5 ч.л.
яйця 2 шт.
олія 0,5 скл.
молоко 1 скл.
кип”яток 1 скл.
Бісквіт з горіхами
яйця 5 шт.
цукор 5 ст.л.
мука 5 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
горіхи грецькі 1 скл.
олія 2 ст.л.
Крем
молоко 0,5 л
цукор 0,5 скл.
пудинг сметанковий 1 п.
кокосова стружка 50 г
Помадка
шоколад 100 г
молоко 2 ст.л.
зефір 300 г 

Пляцок “Едельвейс” – вишуканий та ніжний. На святковому столі вигладає багато та красиво. Ніжні сирні кульки вдало поєднані з шоколадним коржем, горіховим бісквітом, кокосовим коремом та зефіром. Дуже смачний новий пляцок! Спробуйте здивувати ним гостей!

 

 

 

 

Як приготувати

Форма 25*35см.

Шоколадний корж з сирними кульками

Готуємо сир. Для цього беремо 300 г ніжного творогу(не дуже мокрого), додаємо 0,5 п. ванільного пудинга, 3 ст.л. цукру, 1 яйце та змолоти все блендером.

Тепер готуємо шоколадне заварне тісто. Змішуємо муку, какао, порошок до печива, соду( не гашену) та цукор. Окремо змішуємо 2 яйця, молоко та олію. Додаємо рідку суміш у суху та замішуємо тісто. Вливаємо до тіста 1 скл. крутого кип”ятка. Швидко все перемішуємо. Вийде рідке тісто. Викладаємо його у застелену пергаментом форму. Чайною ложкою викладаємо сир, як на фото. Випікати потрібно при температурі 180 град. 1 год.

Бісквіт з горіхами

 Білки збити в піну, додати цукор, збити, додати жовки, збити. Додати 2 ст.л. олії, 5 ст.л. муки та 2 ч.л. порошку до печива. Збити на низьких обертах міксера. Горіхи підсмажити на сковороді, подрібнити, додати до тіста. Все обережно перемішати. викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 180-190 град 50 хв.

Крем. від 0,5 л молока відлити чверть склянки, розчинити у ній 1 п. сметанкового пудинга. До решти молока додати 0,5 скл. цукру та поставити, щоб закипіло. Коли молоко закипить, влити у нього розчинений пудинг, помішувати, поки маса не загусне. Зняти з вогню, додати 50 г кокосової стружки, перемішати. Остудити. Збити з 250 г м”якого масла.

Пляцок полити розтопленим шоколадом. 100 г шоколаду + 2 ст.л.молока – довести до кипіння.

Збираємо пляцок: шоколадний корж з сирними кульками – крем – бісквіт з горіхами – шоколадна помадка – зефір.


            Пляцок "Едельвейс"


            Пляцок "Едельвейс"


            Пляцок "Едельвейс"

0/5 (0 Reviews)