Інгредієнти:
| Темне тісто | |
|---|---|
| жовтки | 6 шт. |
| яйця | 2 шт. |
| цукор | 6 ст.л. |
| мука | 4 ст.л. |
| розпушувач | 1 ч.л. |
| какао | 2 ст.л. |
| олія | 5 ст.л |
| Світле тісто | |
| білки | 6 шт |
| цукор | 1,5 скл |
| олія | 5 ст.л. |
| оцет | 1 ст.л. |
| крохмаль | 1 скл. |
| Заварний крем | |
| ванільний пудинг | 1 п |
| молоко | 0,5 л |
| цукор | 5 ст.л. |
| масло | 200 г |
| Желе | |
| желе зелене | 2 п. |
| кип’яток | 300 мл. |
| Прошарок з печива | |
| бісквітне печиво | 300 г |
| розчинна кава | 1 ч.л. |
| кип’яток | 1/4 скл. |
| коньяк | 1 ст.л. |
Новий пляцок “Очі Цариці”.
Рецепт цього смачного та оригінального пляцка мені дала моя родичка – весільна господиня. Які ж шикарні пляцки вона випікає! Так само і цей – “Очі Цариці”. Така цікава назва, бо цей пляцок в розрізі дійсно нагадує зелені очі))) Ну і смачний же! Неймовірний, правда! Мякенький, пухкий. До його складу входить печиво та желе, заварний крем і бісквітні коржі. До речі, за такий рецептом, бісквітні коржі я готувала вперше. Цей новий пляцок “Очі Цариці” дуже сподобався і мені, і всім, хто його куштував. Рекомендую!
Як приготувати
Темне тісто. 6 жовтків та 2 яйця збити з цукором до пишності. Додати олію, муку, розпушувач, какао. Розмішати на низьих обертах міксера.
Біле тісто. 6 білків збити, додати цукор, збити. Додати олію, оцет, крохмаль.Розмішати на низьих обертах міксера.
У форму викласти ложкою темне тісто, на нього біле,як на фото. Легенько розмішати виделкою, утворюючи “розводи”. Випікати при температурі 180 град. 40 – 50 хв. Охолодити. Розрізати на дві частини по горизонталі.
Заварний крем. Зварити ванільний пудинг.(рецепт тут). Остудити. Додати м’яке масло, збити.
Желе. 2п. зеленого желе(агрус, ківі) всипати у 300 мл. кип’ятку. Розмішувати, поки не розчиниться. Охолидити до консистенції гелю. Тобто, щоб не розтікалось, але і не було повністю застиглим.
Прошарок з печива. 1ч.л. розчинної кави залити 1/4 скл. кпятку. Додати 1 ст. л. коньяку. Бісквітне печиво вмокати в каву і викладати на пляцок. У мене на фото печиво “Колобок” з желейною начинкою та шоколадом, бо простого бісквітного печива з начинкою не знайшла.
Збираємо пляцок. нижня частина бісквіту- 2/3 крему. Печиво змочуємо кавою, викладаємо на крем, як на фото. У проміжки між печивом, на крем викладаємо напівзагусле желе. На печиво викладаємо крем,як на фото. Прикриваємо верхнім бісквітним коржем, злегка притиснувши. Залишаємо пропитатись на кілька годин у холодному місці.
Смачного!





























Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!