Інгредієнти:
яйця | 6 шт. |
цукор | 1 скл. |
мед | 1 скл. |
мука | 2,5 скл. |
кориця | 0,5 ч.л. |
імбир | 0,5 ч.л. |
сода | 1 ч.л. |
оцет | 1 ст.л. |
горіхи грецькі | 1 скл. |
Крем | |
---|---|
сметана домашня | 1 л |
цукор | 1 скл. |
ванільний цукор | 12 г |
Медівник – улюблений пляцок багатьох. І не даремно. Він ароматний та смачний. Існує велика кількість рецептів медівників. Але, саме цей простий медівник я люблю найбільше. Його дійсно дуже швидко приготувати. Вдається зажди – добре підростає та виходить пухкенький, м’якенький та дуже смачний пляцок з медом. Якщо маєте трохи меду – рекомендую спекти цей простий медівник.
Як приготувати
Яйця збити з цукром, до утворення пишної маси та до розчинення цукру(5-7 хв). Додати натуральний мед рідкої консистенції. Якщо у вас густий мед – розтопити на водяній бані. Збити міксером. Додати муку, спеції, соду, погашену оцтом. Замісити тісто. Додати подрібнені горіхи. Перемішати. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 190 град. 40-50 хв. Вийняти з форми. Остудити. Розрізати горизонтально на 3 частини.
Крем.
Домашню сметану збити з цукром та ванільним цукром до збільшення в об’ємі та до загустіння. За бажанням можна додати подрібнений чорнослив. Я не додаю, бо діти його не люблять.
Змастити пляцок кремом, залити шоколадною помадкою(рецепт помадки тут). Залишити пропитатись у холодильнику щонайменше на 6 годин, краще на ніч.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!