Простий медівник. Рецепт з фото

Інгредієнти:

яйця 6 шт.
цукор 1 скл.
мед 1 скл.
мука 2,5 скл.
кориця 0,5 ч.л.
імбир 0,5 ч.л.
сода 1 ч.л.
оцет 1 ст.л.
горіхи грецькі 1 скл.
Крем
сметана домашня 1 л
цукор 1 скл.
ванільний цукор 12 г

Медівник – улюблений пляцок багатьох. І не даремно. Він ароматний та смачний. Існує велика кількість рецептів медівників. Але, саме цей простий медівник я люблю найбільше. Його дійсно дуже швидко приготувати. Вдається зажди – добре підростає та виходить пухкенький, м’якенький та дуже смачний пляцок з медом. Якщо маєте трохи меду – рекомендую спекти цей простий медівник. 

 

Як приготувати

Яйця збити з цукром, до утворення пишної маси та до розчинення цукру(5-7 хв). Додати натуральний мед рідкої консистенції. Якщо у вас густий мед – розтопити на водяній бані. Збити міксером. Додати муку, спеції, соду, погашену оцтом. Замісити тісто. Додати подрібнені горіхи. Перемішати. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 190 град. 40-50 хв. Вийняти з форми. Остудити. Розрізати горизонтально на 3 частини. 

Крем. 

Домашню сметану збити з цукром та ванільним цукром до збільшення в об’ємі та до загустіння. За бажанням можна додати подрібнений чорнослив. Я не додаю, бо діти його не люблять.

Змастити пляцок кремом, залити шоколадною помадкою(рецепт помадки тут). Залишити пропитатись у холодильнику щонайменше на 6 годин, краще на ніч.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)