Зміст
Інгредієнти
Для тіста | |
---|---|
Борошно | 300 г |
Цукор | 100 г |
Вершкове масло (розтоплене) | 100 г |
Яйця | 2 шт |
Сметана | 2 ст.л. |
Розпушувач | 1 ч.л. |
Ванільний цукор | 1 ч.л. |
Для макової начинки | |
Мак | 200 г |
Молоко | 150 мл |
Цукор | 100 г |
Ванільний цукор | 1 ч.л. |
Родзинки (опціонально) | 50 г |
Мед (опціонально) | 1-2 ст.л. |
Як приготувати (покроковий рецепт)
Приготування тіста
- Змішайте інгредієнти. У великій мисці з’єднайте борошно, цукор, розпушувач і ванільний цукор. Додайте розтоплене вершкове масло, яйця і сметану.
- Замісіть тісто. Замісіть м’яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на 20-30 хвилин.
Приготування макової начинки
- Запарте мак. У каструлі нагрійте молоко до кипіння, додайте мак і цукор. Варіть на слабкому вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи, поки мак не стане м’яким і молоко майже не випарується.
- Додайте додаткові інгредієнти. Додайте ванільний цукор, родзинки та мед (за бажанням). Добре перемішайте та дайте охолонути.
Формування і випікання маківника
- Розкачайте тісто. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його в прямокутник товщиною близько 5 мм.
- Викладіть начинку. Рівномірно розподіліть макову начинку по поверхні тіста, залишаючи трохи місця по краях.
- Згорніть у рулет. Акуратно згорніть тісто з начинкою в рулет і покладіть його на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте пиріг. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте маківник приблизно 30-35 хвилин, поки він не стане золотистим.
Подача
- Охолодіть і подавайте. Дайте маківнику охолонути перед нарізкою. За бажанням, можна посипати його цукровою пудрою перед подачею.
Смачного! Цей простий маковий пиріг стане чудовим доповненням до святкового столу на Великдень.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!