ПРИГОТУЮ НА ВЕЛИКДЕНЬ! 🐣 МАКІВНИК РЕЦЕПТ 🐣ПРОСТИЙ МАКОВИЙ ПИРІГ

Інгредієнти

Для тіста
Борошно 300 г
Цукор 100 г
Вершкове масло (розтоплене) 100 г
Яйця 2 шт
Сметана 2 ст.л.
Розпушувач 1 ч.л.
Ванільний цукор 1 ч.л.
Для макової начинки
Мак 200 г
Молоко 150 мл
Цукор 100 г
Ванільний цукор 1 ч.л.
Родзинки (опціонально) 50 г
Мед (опціонально) 1-2 ст.л.

Як приготувати (покроковий рецепт)

Приготування тіста

  1. Змішайте інгредієнти. У великій мисці з’єднайте борошно, цукор, розпушувач і ванільний цукор. Додайте розтоплене вершкове масло, яйця і сметану.
  2. Замісіть тісто. Замісіть м’яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на 20-30 хвилин.

Приготування макової начинки

  1. Запарте мак. У каструлі нагрійте молоко до кипіння, додайте мак і цукор. Варіть на слабкому вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи, поки мак не стане м’яким і молоко майже не випарується.
  2. Додайте додаткові інгредієнти. Додайте ванільний цукор, родзинки та мед (за бажанням). Добре перемішайте та дайте охолонути.

Формування і випікання маківника

  1. Розкачайте тісто. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його в прямокутник товщиною близько 5 мм.
  2. Викладіть начинку. Рівномірно розподіліть макову начинку по поверхні тіста, залишаючи трохи місця по краях.
  3. Згорніть у рулет. Акуратно згорніть тісто з начинкою в рулет і покладіть його на деко, застелене пергаментом.
  4. Випікайте пиріг. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте маківник приблизно 30-35 хвилин, поки він не стане золотистим.

Подача

  1. Охолодіть і подавайте. Дайте маківнику охолонути перед нарізкою. За бажанням, можна посипати його цукровою пудрою перед подачею.

Смачного! Цей простий маковий пиріг стане чудовим доповненням до святкового столу на Великдень.

0/5 (0 Reviews)