Досліджуємо азійську кухню разом: що таке рамен?

Досліджуємо азійську кухню разом: що таке рамен?

Любите японські страви, але ніколи не куштували рамен? Настав саме час! В Азії цю страву вважають основною, та не уявляють без неї свій день. Традиції приготування рамену відрізняються залежно від країни, але його смак — завжди неповторний. Про те, як готують рамен у Львові, та де його можна замовити, поговоримо просто зараз.

Історія та особливості рамену

Рамен — це традиційна японська страва, яка завоювала популярність по всьому світу. Вона має давні корені: рамени вперше почали готувати 100 років тому в Китаї, пізніше — в Японії та решті азійських країн. Згодом страва стала популярною у різних куточках планети.

Основні компоненти рамену:

  • Бульйон. Зазвичай варять на курячому або свинячому м’ясі.
  • Локшина. Соєва, рідше (у модифікованих рецептах) — пшенична або гречана.
  • Додатки. Свинина, яйце, зелень, водорості та інші інгредієнти, які додають смаку та текстури.

Цікаво, що рецепти раменів в Китаї, Японії та решті країн Азії дещо відрізняються. Так, японський рамен подається з яйцем, в саму страву додають багато овочів, гриби шиїтаке та спеції. В Китаї полюбляють легші варіанти рамену з меншою кількістю складників.

Взагалі, в азійських країнах навколо рамену створена ціла культура. Страву подають у найрізноманітніших закладах: від дорогих ресторанів до невеликих фаст-фудів. А на вулицях міст можна побачити навіть спеціальні автомати для приготування рамену. Страва, приготована з їх допомогою, звісно ж більше нагадує звичайну локшину швидкого приготування, але все ж користується популярністю.

Де замовити рамен у Львові?

Найсмачніші рамени — однозначно, в NOA. Це ресторан паназійської кухні, де на вас чекає величезний вибір страв. Тут готують смачні рамени, роли, вок та багато іншого. Доставка — швидка навіть у вихідні, тож ви зможете насолоджуватися улюбленими стравами без будь-яких затримок.

Також рамен можна замовити тут:

  • RAMEN MO — заклад, який спеціалізується суто на раменах. Тут ви знайдете багато варіантів улюбленої страви.
  • “Банзай” — ресторан, який пропонує смачні суші та рамени. Має великий вибір страв та швидку доставку.
  • Сушия — мережевий заклад з великим вибором страв.

Щоб обрати заклад, який припаде вам до душі, звертайте увагу на меню, відгуки та загальну репутацію ресторану. Не зайвим буде почитати відгуки, запитати рекомендації у знайомих. А також проаналізувати умови доставки. Зокрема зону доставки, час та суму мінімального замовлення.

Обирайте та насолоджуйтеся!

5/5 (1 Review)