Рецепти з ревеня

Ревінь, румбамбар, ромбамбар, рамбамбар… Такі назви має ця рослина в Україні, хоча “прийшла” до нас з Південно-Східної Азії. Румбамбар відомий своїми лікувальними властивостями, як послаблюючий і зв’язуючий засіб. Крім того, ревінь використовують, як жироспалюючий продукт під час схуднення. Румбамбар найбільше вживають до їжі навесні, коли свіжих фруктів та ягід обмаль. В даному випадку, ця невибаглива багаторічна рослина допомагає урізноманітнити раціон та внести у нього більше вітамінів та корисних речовин. Але використовувати румбамбар бажано до липня місяця, бо пізніше в цій рослині утворюється велика кількість щавлевої кислоти.

Що приготувати з ревеня? Адже часто список страв з румбамбару обмежується одним-двома пунктами. Насправді ж, ця рослина може бути дуже різноманітною за своїми смаковими характеристиками. З румбабару можна готувати як солодкі, так і солоні страви. Я проппоную кілька цікавих рецептів з ревеня на кожен день і у свята. Готуймо з любов’ю та користю!)

Найпоширеніший рецепт з румбамбару – це, напевне, пляцок.  Є дуже багато різноманітних рецепетів цієї випічки. І всі дуже смачні. Мій улюблений – це пляцок з румбамбару з желе. Це мій “фірмовий” пляцок, можна так сказати))) Також дуже смачно та швидко виходить пиріг з ревенем в мультиварці.

Часто ревінь додають до компотів. Найкраще компот з ревеня готувати з клубнікою, яблуками, чорносливом. Дуже добре поєднувати ревінь з лимоном, апельсином, імбиром, свіжою м’ятою, додавши трішки чаю каркаде, після закипання компоту. Виходить дуже ароматний напій, апетиного червоного кольору. Щодо напоїв, пропоную чудовий рецепт з ревеня на зиму – компот з ревеня з вишневим листям та суницею. На 3л. потрібно : румбамбару – 200 г, суниці – 0,5 скл., вишневого листя- 10 шт., цукру – 1 скл. Румбамбар, вишневе листя та суницю добре промити. На дно банки викласти порізаний румбамбар. Тоді листя та суницю. Залити кип”ятком та накрити кришкою для закрутки, залишити на 10 хв. Воду злити в каструлю, додати цукор, прокип”ятити 3 хв, залити в банки, закрутити. Перевернути банку, накрити ковдрою та залишити  до вистигання. Такий компот добре втамовує спрагу та добре зберігається в банці.

Також, румбамбар використовують для приготування варення. Дуже простий рецепт – варення з румбамбару в мультиварці.  Варення з ревеня з чаєм “Каркаде” – також чудовий варніант на зиму. Густе, гарне, пікантне, з кислинкою. Прекрасно підходить для солодкої випічки.

Ще пропоную додавати румбамбар до весняних вітамінних салатів. Ревінь додає кислинки та соковотисті. Дуже добре підходить до молодої капусти, редиски, огірка, салату. Мій улюблений рецепт – це салат з ревеня з редисом. Зробити його дуже просто. Ревінь почитити від шкіри, нарізати дрібненькими шматочками. Редис  нарізати кружечками, яйця- кубиками. Додати подрібнений кріп, посолити та заправити салат олією. 

Детальніше всі рецепти з ревеня дивіться нижче, або у пошуку на сайті. Експериментуйте на кухні та винаходьте нові страви з румбамбару! Тому що ревінь – чудовий продукт для нових кулінарних рецептів! Смачного!


 Пляцок з румбамбаром з желе

 

 

 

 

 


 Тарт з ревеню

 

 

 

 


 Пиріг з румбамбаром в мультиварці

 

 

 

 


 Варення з румбамбару в мультиварці

 

 

 

 


 Варення з ревеня з каркаде

2/5 (1 Review)