Інгредієнти
- 1,2-1,5 кг яловичої гомілки на кістки
- 3-4 курячих стегенця
- 70 г сухих білих грибів
- 300 г жирної шинки
- 1 невеликий качан капусти
- 3 невеликі морквини
- 3 невеликі цибулини
- 1 корінь петрушки
- 6-7 зубчиків часнику
- 1 невеликий пучок петрушки
- 1 лавровий лист
- 1 ч. л. суміші чорного і запашного перцю горошком
- сіль
- топлене масло
- сметана для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Покладіть голяшку на великий лист, поруч помістіть розрізані навпіл корінь петрушки, 3 зубчики часнику, 1 цибулину і 1 морквину (овочі можна не очищати, тільки промити). Все змастіть зверху маслом і поставте під сильно розігрітий гриль до утворення рум'яної скоринки, на 15-20 хв. (За цей час 1 раз переверніть). Крок 2
Перекладіть голяшку з овочами у велику каструлю, залийте холодною водою на 4 пальці, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і зніміть піну. Додайте половину пов'язаних ниткою стебел петрушки і перець горошком. Посоліть, варіть на мінімальному вогні 1,5 ч. Крок 3
Залийте гриби ополоником гарячого бульйону і відставте. Тонко наріжте капусту, видаливши качан. Дрібно наріжте залишилися цибулю, часник і моркву. Крок 4
Після 1,5 год варіння гомілки додайте в каструлю курячі стегенця і лавровий лист, варіть ще 40 хв. Зніміть каструлю з вогню, вийміть голяшку і курку, зніміть м'ясо з кісток середніми шматками. Процідіть бульйон. Крок 5
У сковороді розігрійте трохи олії, покладіть цибулю, моркву і часник і обсмажте до м'якості, 5 хв. Додайте вийняті з настою гриби, обсмажуйте до золотистого кольору цибулі, 5-7 хв. Крок 6
Перекладіть вміст сковороди в бульйон разом з капустою і грибним настоєм, варіть до готовності капусти, 15-20 хв. Додайте рубану петрушку, м'ясо гомілки і курки, а також нарізану смужками шинку, закрийте і дайте настоятися на виключеною плиті приблизно 20 хв. Подавайте зі сметаною. До речі
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!