Мої & quot; черевички & quot; – варіація на тему грецького страви & quot; Мелідзанес папуцакья & quot ;, яке в свою чергу є близьким родичем популярної мусака. Іноді вершкове масло і молоко в кремі я заміняю на сметану і воду, а в фарш додаю лавровий лист і корицю.
Конкурс рецептів. Середземномор'ї x Інгредієнти
- яйце велике – 1 шт.
- сіль дрібна морська – за смаком
- молоко – 1 стакан
- петрушка (зелень) – 1 пучок
- борошно просіяне – 2 ст. л.
- перець болгарський – до смаку
- м'ясо (фарш) – 300 г
- часник великий – 2 зубчики
- помідор – 4 шт.
- сир натертий – 2 ст. л.
- баклажан – 3 шт.
- масло оливкове – 2-3 ст. л.
- масло вершкове розм'якшене – 2 ст. л.
- цибуля ріпчаста середнього розміру – 1-2 шт.
покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ
Крок 1 Розрізати баклажани уздовж навпіл, вийняти ложкою частину м'якоті, посолити і залишити на 1 годину у воді, щоб “вийшла” гіркоту. Обсмажити в оливковій олії подрібнену цибулю, додати фарш і смажити, перемішуючи, протягом 5 хвилин. З двох помідорів ложкою витягти м'якоть. М'якоть і залишилися два цілих помідора подрібнити і покласти в фарш разом з сіллю, перцем, рубаною петрушкою і часником, нарізаним тонкими скибочками. Гасити на слабкому вогні, поки не випарується рідина. Для приготування крему злегка обсмажити борошно на вершковому маслі і влити тепле молоко. Перемішувати весь час, щоб не було грудочок. Як тільки крем загусне, зняти з вогню. Додати збите яйце, сіль і тертий сир. Ретельно перемішати до однорідності. Покласти баклажани на змащене маслом деко, наповнити кожну половинку фаршем, зверху покласти крем. На деко акуратно налити 1/2 склянки води і поставити баклажани запікатися в духовці при температурі 200 ° C, поки крем не підрум'яниться. Крок 2
М'якоть баклажанів подрібнити, посолити, поперчити і заповнити два помідора, попередньо злегка посипавши їх зсередини цукровим піском. Зверху прикрасити залишками крему або просто прикрити зрізаними “кришечками”. Запікати разом з баклажанами або в окремій формі. Господині на замітку Мої “черевички” – варіація на тему грецького страви “Мелідзанес папуцакья”, яке в свою чергу є близьким родичем популярної мусака. Іноді вершкове масло і молоко в кремі я заміняю на сметану і воду, а в фарш додаю лавровий лист і корицю.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!