Інгредієнти
- бараняча грудинка – 1,5 кг
- дрібну картоплю – 1 кг
- часник – 6 зубчиків
- качан брокколі
- грубозерниста гірчиця – 2 ст. л.
- рослинне масло – 0,5 склянки + 2 ст. л.
Для соусу:
- лимонний сік – 0,25 склянки
- оливкова олія – 0,5 склянки
- часник – 4 зубчики
- сіль, перець
- свіжі листочки м'яти – 2 склянки
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Баранячу грудинку вимити, видалити жир. Картопля ретельно вимити і, не очищаючи, розрізати навпіл. Брокколі вимити, розділити на суцвіття. Часник очистити. Шість зубчиків подрібнити. Змішати рослинне масло з часником і гірчицею. Посолити за смаком. Половиною вийшла суміші змастити баранячу грудинку. Дати постояти 10 хв. і розрізати на окремі реберця. Крок 2
маринад перекласти в миску. Додати картоплю і брокколі і перемішати так, щоб овочі були повністю покриті гірчичною сумішшю. Крок 3
Розігріти у великій сковороді 2 ст. л. рослинного масла і порціями обсмажити реберця, по 2 хв. з кожного боку. Викладати в форму для мікрохвильової печі. Крок 4
Додати до м'яса картопля і поставити в мікрохвильову піч на 15 хв. при потужності 100%. Крок 5
Додати суцвіття брокколі і повернути в піч ще на 10 хв. Крок 6
Приготувати соус. Збити в блендері в пюре листочки м'яти, часник, що залишився, лимонний сік і оливкову олію. Додати сіль і перець за смаком. Перекласти баранину з овочами на блюдо, подати з соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!