БОРЩ З м'ясних пельменів

БОРЩ З м'ясних пельменів

Інгредієнти

  • цибулина – 1 шт
  • лимонний сік – 2 ч. л.
  • буряк середня – 2 шт
  • лавровий лист – 1 шт
  • часник – 1 зубчик
  • морква – 2 шт
  • зелень (базилік, селера, петрушка, естрагон, чебрець) – по 1 гілочці
  • масло рослинне – 2 ст. л.
  • сіль

Для пельменів:

  • борошно – 1 , 3 склянки
  • маленька цибулина – 1 шт
  • фарш з яловичини і свинини – 400 г
  • яйце – 1 шт
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 БОРЩ З м'ясних пельменів

Приготувати тісто для пельменів. Борошно просіяти на стіл гіркою, зробити в ній поглиблення, додати яйце, щіпку солі і 100 мл води. Замісити однорідне круте тісто. Накрити серветкою і залишити на 30-40 хв. Крок 2

БОРЩ З м'ясних пельменів

Овочі очистити, буряк і моркву натерти на крупній тертці, цибулю і часник подрібнити. У каструлі обсмажити в розігрітій олії цибулю і моркву, 5 хв. Додати буряк і лимонний сік, акуратно перемішати і тушкувати під кришкою 10 хв. Крок 3

БОРЩ З м'ясних пельменів

Влити 1, 5 л води, довести до кипіння. Трави зв'язати ниткою і додати в борщ разом з часником і лавровим листом. Приправити до смаку сіллю і перцем, готувати ще 5 хв. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися протягом 20-30 хв. Крок 4

БОРЩ З м'ясних пельменів

Приготувати начинку для пельменів. Лук очистити, розрізати на четвертинки і пропустити через м'ясорубку разом з фаршем. Додати 1-2 ст. л. води, посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати. Крок 5

БОРЩ З м'ясних пельменів

На присипаному борошном столі тонко розкачати тісто і нарізати невеликими квадратами. В середину кожного квадрата викласти по 1 ч. Л. начинки. Крок 6

БОРЩ З м'ясних пельменів

З'єднати протилежні кінці квадратів і защипнути кожен пельмень у вигляді трикутника. Гострі кінці трикутника щільно зліпити. Закип'ятити в невеликій каструлі підсолену воду, опустити пельмені і варити приблизно 10-12 хв. Потім вийняти шумівкою і розкласти по тарілках. З супу видалити букет з трав. Розлити борщ в тарілки і відразу ж подати.

0/5 (0 Reviews)