Інгредієнти
- цибулина – 1 шт
- лимонний сік – 2 ч. л.
- буряк середня – 2 шт
- лавровий лист – 1 шт
- часник – 1 зубчик
- морква – 2 шт
- зелень (базилік, селера, петрушка, естрагон, чебрець) – по 1 гілочці
- масло рослинне – 2 ст. л.
- сіль
Для пельменів:
- борошно – 1 , 3 склянки
- маленька цибулина – 1 шт
- фарш з яловичини і свинини – 400 г
- яйце – 1 шт
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати тісто для пельменів. Борошно просіяти на стіл гіркою, зробити в ній поглиблення, додати яйце, щіпку солі і 100 мл води. Замісити однорідне круте тісто. Накрити серветкою і залишити на 30-40 хв. Крок 2
Овочі очистити, буряк і моркву натерти на крупній тертці, цибулю і часник подрібнити. У каструлі обсмажити в розігрітій олії цибулю і моркву, 5 хв. Додати буряк і лимонний сік, акуратно перемішати і тушкувати під кришкою 10 хв. Крок 3
Влити 1, 5 л води, довести до кипіння. Трави зв'язати ниткою і додати в борщ разом з часником і лавровим листом. Приправити до смаку сіллю і перцем, готувати ще 5 хв. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися протягом 20-30 хв. Крок 4
Приготувати начинку для пельменів. Лук очистити, розрізати на четвертинки і пропустити через м'ясорубку разом з фаршем. Додати 1-2 ст. л. води, посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати. Крок 5
На присипаному борошном столі тонко розкачати тісто і нарізати невеликими квадратами. В середину кожного квадрата викласти по 1 ч. Л. начинки. Крок 6
З'єднати протилежні кінці квадратів і защипнути кожен пельмень у вигляді трикутника. Гострі кінці трикутника щільно зліпити. Закип'ятити в невеликій каструлі підсолену воду, опустити пельмені і варити приблизно 10-12 хв. Потім вийняти шумівкою і розкласти по тарілках. З супу видалити букет з трав. Розлити борщ в тарілки і відразу ж подати.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!