Інгредієнти
- 500 г борошна
- 150 мл молока
- 125 мл натурального йогурту
- 70 г вершкового масла
- 1,5 ст. л. цукру
- 1 яйце
- 7 г сухих дріжджів
- 1 ч. л. солі
- 100 г шинки
- 10 пір'я зеленої цибулі
- оливкова олія
- 1,5 ст. л. насіння чорнушки
- 1 жовток для змазування
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Наріжте шинку маленькими кубиками і обсмажте до золотистого кольору на оливковій олії. Зелену цибулю наріжте тонкими кільцями. Крок 2
Підігрійте молоко до 30 ° С. У сотейнику розтопіть вершкове масло. У велику миску просійте борошно з дріжджами і сіллю. У тепле молоко додайте цукор, йогурт і яйце, добре розмішайте. Додайте шинку і зелений лук. Крок 3
У кілька прийомів всипте борошно, добре розмішуючи. Влийте розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Скачайте його в кулю і змастіть оливковою олією. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 ч. Обімніть тісто і залиште ще для одного підходу, 45 хв. Крок 4
Розділіть тісто на шматочки розміром з яйце і скачайте з них кульки. Застеліть деко папером для випічки і покладіть булочки, накрийте рушником і залиште на 30 хв. Розігрійте духовку до 180 ° С. Змішайте жовток з 1 ст. л. води, змастіть булочки і посипте чорнушкою. Поставте деко в духовку на 15-20 хв. Подавайте булочки теплими або холодними. Господині на замітку
Якщо замісити тісто ввечері і поставити в холодильник, вранці залишиться тільки скачати булочки і дати їм расстояться 30 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!