Чахохбілі з цесарки

чахохбілі з цесарки

Інгредієнти

  • 1 велика цесарка
  • 5-6 червоних цибулин
  • 700 г стиглих помідорів
  • 1 середній червоний солодкий перець
  • 1 середня морквина
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 середній пучок кінзи
  • 1 середній пучок зеленого базиліка червона аджика, за смаком рослинне масло
  • 1-2 лаврових листки щіпка уцхо-сунелі сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 цесарки покладіть в каструлю з 2 л окропу варіть до напівготовності 40 хвилин. Викладіть надоску і остудіть. Розріжте цесарку на прімерноодінаковие шматки. Бульйон процідіть. Крок 2 Розігрійте каструлю з товстим дном або казан. Налийте рослинне масло, розігрійте і швидко на сильному вогні обсмажте шматки цесарки з усіх боків до рум'яної скоринки. Крок 3 Очистіть і наріжте цибулю дрібними кубиками. Висипати його в каструлю з цесаркою, перемішайте і смажте 10 хвилин – до тих пір, поки цибуля не підрум'яниться. Крок 4 Солодкий перець очистіть від насіння і перегородок, м'якоть тонко наріжте. Натріть моркву на крупній тертці. Додайте солодкий перець і моркву в каструлю, тушкуйте все разом на невеликому вогні приблизно 5 хвилин. Налийте 1 склянку бульйону (бульйон не знадобиться), закрийте каструлю кришкою і тушкуйте до абсолютної м'якості цесарки приблизно 40 хвилин. Крок 5 На помідорах зробіть хрестоподібний надріз, обдати окропом, а потім холодною водою, зніміть шкірку. Протріть помідори через сито або подрібнити блендером. Додайте в каструлю, збільште вогонь до середнього, перемішайте і готуйте 10 хвилин. Крок 6 Часник і кинзу крупно наріжте, покладіть в ступку, потовчіть з сіллю в пасту і додайте в каструлю. Дрібно наріжте базилік і покладіть до цесарки разом з дрібкою уцхо-сунелі. Додайте за смаком аджику. Покладіть лавровий лист, тушкуйте все разом 10 хвилин. Вимкніть вогонь і потримайте чахохбілі під кришкою ще 10 хвилин. Господині на замітку

уцхо-сунелі, воно ж блакитний пажитник, дуже поширена в Грузії приправа. Завжди продається на ринкових розкладках спецій

0/5 (0 Reviews)