ЧЕРВОНИЙ салат з печерицями

ЧЕРВОНИЙ салат з печерицями

Інгредієнти

  • 200 г червоного гіркого ендівія або радіккіо
  • 200 г свіжих міцних печериць
  • 100 г шинки пармської
  • 1 стиглий гранат
  • 1-2 ст. л. лимонного соку
  • сіль

Для соусу:

  • 100 г сиру горгонзола
  • 4 ст. л. молока
  • 2 ст. л. абрикосового джему
  • 1 ч. л. рожевого перцю
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Тонко нарізати ендивій або радіккіо, укласти на блюдо , трохи посолити. Крок 2 Протерти печериці ганчірочкою, видалити ніжки, капелюшки нарізати тонкими скибочками, скропити лимонним соком і укласти на салат. Нарвати руками скибочки шинки на невеликі стрічки і укласти в довільному порядку на гриби. Крок 3 Для соусу розтопити горгонзолу з молоком і джемом на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додати за смаком сіль і злегка збити, щоб соус вийшов однорідним. Якщо він занадто густий, додати ще трохи молока. Перед подачею полити салат соусом, посипати гранатовими зернами і рожевим перцем До речі

Якщо вам не подобається гіркуватий смак червоного ендівія або радіккіо, ви можете замінити їх іншими салатним листям, але бажано такими, у яких є свій яскравий смак. Це може бути рукола, крес-салат або листочки Мангольд.

0/5 (0 Reviews)