Цесарки з в'яленою інжир і сушені трояндами

цесарки з в'яленою інжир і сушені трояндами

Інгредієнти

  • 1 цесарка
  • 100 г хорошого в'яленого інжиру
  • 200 мл сухого рожевого вина
  • 1 невеликий стебло лукапорея, тільки біла частина
  • 50 г квіткового меду
  • 2 ст. л. сушених рожевих бутонів
  • 1 ст. л. насіння коріандру оливкова олія «екстра вірджин» морська сіль середнього помелу, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Коріандр насипте на суху сковорідку і обсмажуйте 2 хвилини. Потім всипте обсмажений коріандрв велику ступку й трохи потовчіть. Додайте ступку рожеві бутони, 1 ч. Л. перцю і велику дрібку солі, потовчіть все разом. Відкладіть з ступки 0,5 ч. Л Крок 2 Порей розрізати уздовж і дрібно порубати важким ножем. Додайте в ступку подрібнений порей, розітріть зі спеціями. Розтираючи, поступово влийте в ступку 70-80 мл оливкової олії, щоб вийшла негуста паста. Крок 3 Наколіть шкіру цесарки виделкою. Покладіть цесарку в жароміцний друшляк і облийте окропом з усіх боків. Дайте стекти воді, обсушити птицю паперовими рушниками. Крок 4 Щедро змастіть цесарку зовні і зсередини сумішшю з ступки, покладіть в миску, затягніть плівкою і залиште в холодильнику на 12 годин крок 5 Залийте інжир рожевим вином, затягніть плівкою і залиште на той же час. Крок 6 Потім вийміть птицю, дайте нагрітися до кімнатної температури (1 година). Покладіть грудкою вгору в форму для запікання. Навколо викладіть інжир, влийте вино. Змастіть грудку оливковою олією і прикрийте фольгою. Поставте в розігріту до 180 ° С духовку. Запікайте 40-50 хвилин, часто поливаючи вином з форми. Крок 7 Коли цесарка майже готова, змішайте мед з відкладеним сумішшю прянощів. Видаліть фольгу і змастіть цесарку медом з усіх боків. Поверніть в духовку на 10 хвилин. Перед подачею дайте птахові «відпочити» на блюді 7-10 хвилин. Господині на замітку

Сушені рожеві бутони продаються в магазинах і крамницях, що спеціалізуються на чаї та кава

0/5 (0 Reviews)