Інгредієнти
- 400 г сирих креветок без голови
- 3 середніх листа китайської капусти
- 1 ст. л. рисової муки
- щіпка коричневого цукру
- 2 ст. л. темного соєвого соусу
- 1 ст. л. темного кунжутного масла
- листя китайської капусти або зеленого салату
Для тіста:
- 400 г пшеничного борошна
- 100 г рисової муки
- 200 мл бутильованої води
- 1,5 ст. л. свинячого жиру
- 1/2 ч. л. солі
Покроковий рецепт приготування
- Для тіста просійте в миску обидва види борошна, додайте сіль і розтоплений жир. Влийте 100 мл гарячої води. Перемішайте, додайте 100 мл холодної води і замісіть пружне тісто. Загорніть тісто в плівку і залиште на 20 хв. в теплі.
- Якщо креветки заморожені, розморозити їх заздалегідь на верхній полиці холодильника в друшляку, встановленому в мисці. Очистіть креветки від панцира, видаліть темну кишкову вену. У листя китайської капусти видаліть жорсткі білі частини (вони не знадобляться). Дрібно порубати креветки і листя китайської капусти, влийте кунжутне масло і соєвий соус, додайте борошно і цукор; перемішайте.
- Скачайте з тіста циліндр і наріжте на невеликі шматочки. Розкачайте тонкі гуртки діаметром приблизно 5 см і розкладіть начинку. Защипніть краю, піднімаючи тісто вгору, залишаючи в центрі невеликий отвір. Готові пельмені відразу накривайте трохи вологим рушником.
- Дно пароварки вистелити листям китайської капусти або зеленого салату і розкладіть пельмені. Готуйте 10-15 хв. при інтенсивному кипінні. Відразу подавайте на стіл.
До речі
Є один хитрий спосіб розкачати гуртки тесту дуже тонко. Візьміть 2 шматочки тіста, скачайте в кульки. Капніть на 1 кульку краплю рослинного масла (краще всього кунжутного) і прикладіть в цьому місці другий кульку. Розплющите їх разом в коржик і розкачайте тонко – а потім згорнувши 2 гуртка, кожен з яких в 2 рази тонше того, що вам вдалося розкачати! Тепер обережно – не порвіть. Господині на замітку
У китайській кухні дим сам (вони ж дим сум) & ndash; це найрізноманітніші маленькі закуски. Часто щось типу пельменів з різною начинкою, оточеній тонким шаром напівпрозорого тесту. Їх подають на стіл разом із зеленим чаєм. І якщо на Заході в китайських ресторанах дим сами & ndash; це ланч в середині дня, то в самому Китаї ними найчастіше снідають.
Вважається, що ступінь майстерності кухаря прямо пропорційна тонкощі і прозорості тесту & ndash; ніж тісто тонше, тим майстерність вище.
До речі
У китайській кухні дим сам (вони ж дим сум) & ndash; це найрізноманітніші маленькі закуски. Часто щось типу пельменів з різною начинкою, оточеній тонким шаром напівпрозорого тесту. Їх подають на стіл разом із зеленим чаєм. І якщо на Заході в китайських ресторанах дим сами & ndash; це ланч в середині дня, то в самому Китаї ними найчастіше снідають.
Вважається, що ступінь майстерності кухаря прямо пропорційна тонкощі і прозорості тесту & ndash; ніж тісто тонше, тим майстерність вище. & nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!