ДІМ САМ з креветками І КИТАЙСЬКОЇ КАПУСТОЮ

ДІМ САМ з креветками І КИТАЙСЬКОЇ КАПУСТОЮ

Інгредієнти

  • 400 г сирих креветок без голови
  • 3 середніх листа китайської капусти
  • 1 ст. л. рисової муки
  • щіпка коричневого цукру
  • 2 ст. л. темного соєвого соусу
  • 1 ст. л. темного кунжутного масла
  • листя китайської капусти або зеленого салату

Для тіста:

  • 400 г пшеничного борошна
  • 100 г рисової муки
  • 200 мл бутильованої води
  • 1,5 ст. л. свинячого жиру
  • 1/2 ч. л. солі

Покроковий рецепт приготування

  1. Для тіста просійте в миску обидва види борошна, додайте сіль і розтоплений жир. Влийте 100 мл гарячої води. Перемішайте, додайте 100 мл холодної води і замісіть пружне тісто. Загорніть тісто в плівку і залиште на 20 хв. в теплі.
  2. Якщо креветки заморожені, розморозити їх заздалегідь на верхній полиці холодильника в друшляку, встановленому в мисці. Очистіть креветки від панцира, видаліть темну кишкову вену. У листя китайської капусти видаліть жорсткі білі частини (вони не знадобляться). Дрібно порубати креветки і листя китайської капусти, влийте кунжутне масло і соєвий соус, додайте борошно і цукор; перемішайте.
  3. Скачайте з тіста циліндр і наріжте на невеликі шматочки. Розкачайте тонкі гуртки діаметром приблизно 5 см і розкладіть начинку. Защипніть краю, піднімаючи тісто вгору, залишаючи в центрі невеликий отвір. Готові пельмені відразу накривайте трохи вологим рушником.

  4. Дно пароварки вистелити листям китайської капусти або зеленого салату і розкладіть пельмені. Готуйте 10-15 хв. при інтенсивному кипінні. Відразу подавайте на стіл.

До речі
Є один хитрий спосіб розкачати гуртки тесту дуже тонко. Візьміть 2 шматочки тіста, скачайте в кульки. Капніть на 1 кульку краплю рослинного масла (краще всього кунжутного) і прикладіть в цьому місці другий кульку. Розплющите їх разом в коржик і розкачайте тонко – а потім згорнувши 2 гуртка, кожен з яких в 2 рази тонше того, що вам вдалося розкачати! Тепер обережно – не порвіть. Господині на замітку

У китайській кухні дим сам (вони ж дим сум) & ndash; це найрізноманітніші маленькі закуски. Часто щось типу пельменів з різною начинкою, оточеній тонким шаром напівпрозорого тесту. Їх подають на стіл разом із зеленим чаєм. І якщо на Заході в китайських ресторанах дим сами & ndash; це ланч в середині дня, то в самому Китаї ними найчастіше снідають.
Вважається, що ступінь майстерності кухаря прямо пропорційна тонкощі і прозорості тесту & ndash; ніж тісто тонше, тим майстерність вище.

До речі

У китайській кухні дим сам (вони ж дим сум) & ndash; це найрізноманітніші маленькі закуски. Часто щось типу пельменів з різною начинкою, оточеній тонким шаром напівпрозорого тесту. Їх подають на стіл разом із зеленим чаєм. І якщо на Заході в китайських ресторанах дим сами & ndash; це ланч в середині дня, то в самому Китаї ними найчастіше снідають.
Вважається, що ступінь майстерності кухаря прямо пропорційна тонкощі і прозорості тесту & ndash; ніж тісто тонше, тим майстерність вище. & nbsp;

0/5 (0 Reviews)