Еisbein – свиняча рулька є невіддільною частиною німецької кухні. Еisbein дослівно перекладається як & laquo; крижана нога & raquo ;, хоча, здавалося б, яке відношення має лід до страви, яке вариться або запікають у духовці і подається гарячим? Все пояснюється просто. Згідно з однією з версій, що дійшли до наших днів, в ту пору, коли ще не були винайдені ковзани з заліза, німецькі хлопчаки каталися на полозах, зроблених зі свинячих кісток, і називали цю споруду & laquo; крижана нога & raquo; – еisbein. Рецептів існує величезна кількість. Для приготування використовують свіжі або солоні ніжки, їх попередньо маринують, або готують натуральними, запікають, відварюють. І в кожному будинку є свій & laquo; особливий & raquo; рецепт.
Зимова їжа x Інгредієнти
- 1 свиняча рулька (1,5 кг)
- 2 великі цибулини
- 3-4 зубки часнику
- 500 мл пива
- МАРИНАД:
- 2 цибулини середньої величини
- 1/2 ст. л. чорного крупномолотого перцю
- 3 ст. л. гірчиці
- СОЛЯНОЇ розчин:
- 2 л води
- 3 ст. л. солі
- кілька гілочок розмарину і чебрецю
- 2 лаврові листки
- 10 ягід ялівцю
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 ч. л. коричневого цукру (факультативно)
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient">1 головка часнику
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 10-20 горошин чорного перцю
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Зробити Спіралевидний надріз на шкірі ніжки. Крок 2 Натерти цибулю на крупній тертці, часник дуже дрібно порубати. Змішати всі інгредієнти і натерти цією сумішшю ніжку. Покласти ніжку в посуд (загорнути у фольгу) і покласти на пару годин в холодильник. Крок 3 Покласти в воду ялівець, чебрець, розмарин, лавровий лист, перець, сіль, закип'ятити. Зняти з вогню і остудити. Викласти рульку в глибокий посуд і залити холодною соляним розчином (вода повністю повинна покрити м'ясо). Накрити і залишити в прохолодному місці на ніч. Крок 4 Порізати цибулю кільцями і порубати часник. Викласти цибулю і часник на дно чавунної (керамічної, скляної) латки, додати цукор і перемішати. Вийняти ніжку з соляного розчину і викласти зверху цибулі. Залити м'ясо пивом, накрити кришкою і поставити в духовку. Запікати при температурі 160 ° С близько трьох годин, кожну годину потроху поливаючи м'ясо пивом. Крок 5 Зняти з латки кришку, збільшити температуру нагрівання до 200-220 ° С і залишити ніжку в духовці ще на півгодини для випарювання зайвої рідини і утворення хрусткої скоринки. Готову ніжку сервірувати з тушкованою капустою або картоплею.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!