ЕЖИКИ з фаршу З РИСОМ В ДУХОВЦІ

Запечіть їжачки з фаршу з рисом в духовці: побалуйте себе смаком дитинства і поділіться своїми кулінарними спогадами з домочадцями. Ця страва має якимось абсолютно незрозумілим властивістю подобатися навіть тим, хто в чистому вигляді котлети не шанує. Дивно, але факт! Може, справа в смішному назві, може & mdash; в добавці з рису, яка робить текстуру круглих котлеток більш пухкою. Нам же здається, що секрет успіху їжачків з фаршу з рисом в тому, що вони запікаються в духовці, просочуючись смачним томатним соусом і прибрати особливо апетитний вигляд і насичений смак.
& nbsp;

ЕЖИКИ з фаршу З РИСОМ В ДУХОВЦІ

Інгредієнти

  • рис – 0,75 склянки
  • сметана – 250 г
  • яйце – 1 шт.
  • фарш зі свинини і яловичини – 800 г
  • масло рослинне – 1 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • гострий томатний соус – 3 ст. л.
  • цибулини – 2 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ЕЖИКИ з фаршу З РИСОМ В ДУХОВЦІ

Рис для «їжачків» промити, потім відварити до напівготовності в киплячій підсоленій воді. Відкинути на сито. Лук очистити, дрібно нарізати і обсмажити в розігрітій олії протягом 6 хв. Крок 2

ЕЖИКИ з фаршу З РИСОМ В ДУХОВЦІ

М'ясний фарш для «їжачків» перемішати з підготовленим рисом, обсмаженою цибулею, яйцем і половиною томатного соусу. Приправити до смаку сіллю і меленим чорним перцем. Крок 3

ЕЖИКИ з фаршу З РИСОМ В ДУХОВЦІ

Розігріти духовку до 180 ° С. Змастити сметаною дно вогнетривкої форми. З фаршу виліпити невеликі кульки і укласти в форму щільно один до одного. Змішати решту сметану з рештою томатним соусом, дрібкою солі і перцю, 1-2 ст. л. води. Залити «їжачки», накрити фольгою і запікати в духовці 35-40 хв. За 15 хв. до готовності фольгу зняти. Корисна порада

Соус для їжачків з фаршу з рисом можна готувати не тільки на основі сметани, як рекомендується в рецепті, але і з вершками, з соєвим майонезом, а також з розкришеним тофу.

До речі

Фарш для їжачків & nbsp; цілком допустимо робити & nbsp; і з додаванням сухого рису, тільки ми б в цьому випадку радили замочити крупу в холодній воді хоча б на пару годин і лише потім з'єднувати з м'ясом.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)