Інгредієнти
- коричневий довгозерний рис – 125 г (1 пакетик)
- родзинки – 1 ст. л.
- сирокопчена шинка – 75 г
- терта цедра половинки лимона
- оливкова олія – 2 ст. л.
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient">великі червоні цибулини – 8 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Зрізати з неочищених цибулин верхівку і денце (приблизно по 1 см). Помістити цибулю в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити 10 хв. Злити, зберігши цибульний відвар. Дати трохи охолонути. Крок 2
Закип'ятити в каструлі 500 мл підсоленої води. Опустити в неї рис в пакетику, не відкриваючи його. Варити на повільному вогні 35 хв. Крок 3
З цибулі зняти верхній шар. За допомогою чайної ложки акуратно вийняти середину, залишивши 2-3 зовнішніх шару. Крок 4
сердцевінку цибулин дрібно порубати. Шинку нарізати невеликими кубиками. Розігріти масло в сотейнику і обсмажити подрібнену цибулю, 3 хв. Додати шинку і готувати ще 1 хв. Крок 5
Розкрити пакетик і викласти рис до цибулі і шинки. Додати промиті родзинки і цедру. Приправити сіллю, перцем і все ретельно перемішати. Крок 6
Наповнити сумішшю цибульні чашечки і помістити їх в форму для запікання. Влити в форму стільки цибулевого відвару, щоб він доходив до середини цибулин. Накрити фольгою і запікати 45-50 хв., До м'якості.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!