ПИРІГ з шинкою, помідорами та базиліком

ПИРІГ з шинкою, помідорами та базиліком

Інгредієнти

  • сіль морська
  • тісто бездріжджове листкове – 500 г
  • базилік – 4-5 гілочок
  • яйце (жовток) – 1 шт.
  • сир Пармезан – 30 г
  • гірчиця – 1 ст. л.
  • масло оливкове «екстра вірджин» – 3 ст. л.
  • перець чорний
  • шинка варена – 300 г
  • масло вершкове – 1 ст. л.
  • помідор великий – 3 шт.

Покроковий рецепт приготування

шинку нарізати довгими тонкими смужками, обсмажити у вершковому маслі до золотистого кольору. Тісто злегка розкатати і покласти у змащену маслом форму з низькими бортиками. Змастити дно пирога гірчицею, викласти шинку. Помідори нарізати товстими кружальцями і розкласти на шинку. Відокремити листочки базиліка від стебел і дрібно нарізати. Посипати помідори базиліком і дрібно натертим пармезаном, приправити перцем і злегка посолити. Скропити оливковою олією, змастити краю жовтком і поставити в розігріту до 200 ° С духовку. Випікати 20-25 хвилин, вийняти і злегка остудити перед подачею.

0/5 (0 Reviews)