ФРИКАДЕЛЬКИ З огірковий салат

Ці фрикадельки припадуть до душі тим, хто любить гостре. Але не варто лякатися & nbsp; & ndash; йогурт і & nbsp; огірковий салат охолодять запал перцю

ФРИКАДЕЛЬКИ З & nbsp; огірковий салат

Інгредієнти

  • 700 г м'якоті баранини (нога, лопатка)
  • 1 велике яйце
  • 7 зубчиків часнику
  • 1 маленька цибулина
  • 4 гілочки петрушки
  • 1 ч. л. сушеного орегано
  • 4 листочка шавлії
  • 3/4 ч. Л. насіння фенхелю
  • 3/4 ч. л. меленого коріандру
  • 3/4 ч. л. меленої зіри
  • 1 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • сіль, мелений чорний перець

Для подачі:

  • 2 середніх огірка
  • 1/2 ч. Л. тертої лимонної цедри
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1,5 ст. л. червоного винного оцту
  • 150 г натурального йогурту
  • 6 – 8 гілочок м'яти
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • мелений гострий червоний перець
  • сіль, мелений чорний перець

Для соусу:

  • 3 червоних гострих перцю чилі
  • 1,5 ч. Л. пластівців чилі
  • 1 ст. л. насіння зіри
  • 1 ст. л. меленої солодкої паприки
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 склянки оливкової олії
  • сіль

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

ФРИКАДЕЛЬКИ З & nbsp; огірковий САЛАТОМ

Приготуйте гострий соус. Для цього розріжте перці уздовж, видаліть насіння, м'якоть дрібно наріжте. Розігрійте на середньому вогні суху сковороду і обсмажте, струшуючи сковороду, насіння зіри, пластівці чилі і перець чилі. Це займе близько 3 хв. Зніміть з вогню, остудіть і подрібніть в блендері. Додайте в блендер оцет, паприку, часник і змішайте до отримання однорідної маси. Не вимикаючи блендера, тонкою цівкою влийте оливкова олія і добре збийте, приправте соус сіллю. Крок 2

ФРИКАДЕЛЬКИ З & nbsp; огірковий салат

Баранину зачистите від зайвого жиру і плівок, наріжте невеликими шматочками. Проверните м'ясо через м'ясорубку з середньою гратами. Крок 3 Очистіть цибулю і часник і дрібно наріжте. Порубати листя петрушки і шавлії. У ступці злегка розітріть насіння фенхелю, коріандр і зіру з 1/2 ст. л. солі. Змішайте фарш з яйцем, цибулею, часником і зеленню, всипте борошно, розмелені спеції і орегано, добре перемішайте. Змочуючи руки, сформуйте з фаршу фрикадельки діаметром близько 3 см. Крок 4

Розігрійте масло у великій важкій сковороді на середньому вогні. Обсмажте фрикадельки з усіх боків до рум'яної скоринки, потім зменшіть трохи вогонь і смажте до повної готовності, всього буде потрібно 5-7 хв. Крок 5 Перекладіть готові фрикадельки в більшу миску і полийте гострим соусом, перемішайте. Крок 6 Для салату наріжте огірки гуртками і змішайте з лимонною цедрою, лимонним соком, оцтом і 2 ст. л. масла, приправити сіллю і перцем. Крок 7 Розкладіть фрикадельки по тарілках, додайте йогурт і огірковий салат, посипте листочками м'яти і червоним перцем.

0/5 (0 Reviews)