Ці фрикадельки припадуть до душі тим, хто любить гостре. Але не варто лякатися & nbsp; & ndash; йогурт і & nbsp; огірковий салат охолодять запал перцю
Інгредієнти
- 700 г м'якоті баранини (нога, лопатка)
- 1 велике яйце
- 7 зубчиків часнику
- 1 маленька цибулина
- 4 гілочки петрушки
- 1 ч. л. сушеного орегано
- 4 листочка шавлії
- 3/4 ч. Л. насіння фенхелю
- 3/4 ч. л. меленого коріандру
- 3/4 ч. л. меленої зіри
- 1 ст. л. борошна
- 2 ст. л. оливкового масла
- сіль, мелений чорний перець
Для подачі:
- 2 середніх огірка
- 1/2 ч. Л. тертої лимонної цедри
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1,5 ст. л. червоного винного оцту
- 150 г натурального йогурту
- 6 – 8 гілочок м'яти
- 2 ст. л. оливкового масла
- мелений гострий червоний перець
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- 3 червоних гострих перцю чилі
- 1,5 ч. Л. пластівців чилі
- 1 ст. л. насіння зіри
- 1 ст. л. меленої солодкої паприки
- 1 зубчик часнику
- 1/2 склянки оливкової олії
- сіль
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Приготуйте гострий соус. Для цього розріжте перці уздовж, видаліть насіння, м'якоть дрібно наріжте. Розігрійте на середньому вогні суху сковороду і обсмажте, струшуючи сковороду, насіння зіри, пластівці чилі і перець чилі. Це займе близько 3 хв. Зніміть з вогню, остудіть і подрібніть в блендері. Додайте в блендер оцет, паприку, часник і змішайте до отримання однорідної маси. Не вимикаючи блендера, тонкою цівкою влийте оливкова олія і добре збийте, приправте соус сіллю. Крок 2
Баранину зачистите від зайвого жиру і плівок, наріжте невеликими шматочками. Проверните м'ясо через м'ясорубку з середньою гратами. Крок 3 Очистіть цибулю і часник і дрібно наріжте. Порубати листя петрушки і шавлії. У ступці злегка розітріть насіння фенхелю, коріандр і зіру з 1/2 ст. л. солі. Змішайте фарш з яйцем, цибулею, часником і зеленню, всипте борошно, розмелені спеції і орегано, добре перемішайте. Змочуючи руки, сформуйте з фаршу фрикадельки діаметром близько 3 см. Крок 4
Розігрійте масло у великій важкій сковороді на середньому вогні. Обсмажте фрикадельки з усіх боків до рум'яної скоринки, потім зменшіть трохи вогонь і смажте до повної готовності, всього буде потрібно 5-7 хв. Крок 5 Перекладіть готові фрикадельки в більшу миску і полийте гострим соусом, перемішайте. Крок 6 Для салату наріжте огірки гуртками і змішайте з лимонною цедрою, лимонним соком, оцтом і 2 ст. л. масла, приправити сіллю і перцем. Крок 7 Розкладіть фрикадельки по тарілках, додайте йогурт і огірковий салат, посипте листочками м'яти і червоним перцем.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!