галантином

Найскладніше приготуванні галантіна – це зняти шкіру з курки, по можливості не прорвавши її. Блюдо виходить святковим, дуже ніжним за текстурою, смачним, і дуже ефектним на столі. Також, крім святкового столу, галантин, нарізаний на тонкі скибочки, дуже хороший в якості закуски або на бутербродах. Для наповнювача можна використовувати гриби, вже приготовані курячі тельбухи, шинку, яйця, овочі.

 галантином

Конкурс рецептів & quot; Святкові рецепти з куркою & quot; x Інгредієнти

  • Курка – 1 шт. (1,5 кг)
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Ріпчасту цибулю – 2-3 середні цибулини
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Гриби або інші наповнювачі, можна не один – приблизно 300 г
  • 1 шматок підсушеного білого хліба (опціонально)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

галантином

Готуємо всі інгредієнти. Знімаємо шкіру з курки, м'ясо відокремлюємо від кісток і перемелює його в фарш. Насамперед знімаємо шкіру з курки. Це зовсім нескладно, просто вимагає акуратності. По більшій своїй частині шкіра відділяється за допомогою пальців – просовуємо їх між шкірою і м'ясом і акуратно відокремлюємо одне від іншого. На спині краще трохи допомогти собі ножем. Ніжки відокремлюються наступним чином: обрубують нижній суглоб ноги ( «Коліно»), після чого шкіра панчохою знімається з стегенця. З крилами трохи складніше, так що їх, найчастіше, залишають. Крило акуратно виламується з суглоба і залишається разом зі шкірою. Крок 2

галантином

Нарізаємо цибулю дрібним кубиком. Замочуємо шматок підсушеного хліба в теплій воді. Можна і в молоці і в вершках, але якщо ви хочете щоб готовий виріб з фаршу було м'яким і повітряним, використовуйте саме воду. Це відноситься і до приготування котлет, рулетів і будь-яких інших страв з фаршу, в складі якого присутній хліб. Крок 3

галантином

Розігріваємо на сковороді рослинне масло і на середньому вогні обсмажуємо в ньому цибулю до легкої золотистої. Лук краще трохи присолити, тоді обсмажування відбувається швидше і якісніше. Крок 4

галантином

Як тільки цибуля почав золотитися, додаємо до цибулі нарізані гриби. Якщо ви використовуєте печериці, тоді їх потрібно тільки очистити від залишків землі. Якщо ви використовуєте лісові гриби, тоді попередньо їх потрібно відварити. Обсмажуємо гриби з цибулею до повного випаровування вологи. По готовності виключаємо вогонь і даємо грибам з цибулею злегка охолонути. Крок 5 Акуратно зашиваємо всі отвори в курячій шкірі, залишаючи лише те, через яке будемо закладати начинку. Начинка досить рідка, так що зашиваємо ретельно і уважно перевіряємо, щоб нічого не пропустити. Основні місця для початкового зашивання: Шия, ноги, часто шкіра проривається під крилами, коли останні відокремлюємо від курки. Крок 6

галантином

У підходящу ємність поміщаємо сирої курячий фарш, обсмажені гриби з цибулею , розмочений і віджатий хліб, яйця. Солимо і перчимо до смаку. Крок 7

галантином

Після чого акуратно все перемішуємо. Начинки повинно бути стільки, скільки необхідно, щоб наповнити шкіру курки приблизно на 2/3 – 1/4. Справа в тому, що при приготуванні начинка відчутно розшириться і може прорвати шкіру. Коли вся начинка поміщена в курячу шкіру залишається тільки її зашити. Ще пару слів про начинку. Точніше наповнювача для начинки. Два інгредієнта незмінні – яйця і курячий фарш. А ось інші наповнювачі можна змінювати відповідно до своїх смаків. Тут використовувався обсмажену цибулю з грибами. Ніхто не заважає використовувати кубики шинки, сиру або обсмажений бекон. Хто більше любить овочеві складові – може додати болгарський перець, зелений горошок, кукурудзу або що-небудь ще. Єдине – добавки не повинні сильно виділяти сік, інакше начинка може сильно «поплисти» в процесі приготування. Крок 8 Далі можливі 2 варіанти приготування: зварити або запекти. Мені більше подобається варіант з запіканням, оскільки шкіра стає хрусткою і в силу цього добре контрастує з ніжною та м'якою начинкою. Та й смак стає яскравішим. І на столі виглядає ефектніше. Проте, якщо ви вирішили зварити галантин – то вам потрібно буде закип'ятити у великій каструлі достатню кількість води, щоб курка вільно плавала в каструлі, і покласти начинену курячу шкіру, рівномірно розподіливши в ній начинку, в окріп. Будьте обережні – шкіра відразу ж роздується і, якщо начинки було занадто багато, може лопнути. Варимо до готовності – приблизно хвилин 30-40. Крок 9

галантином

При запіканні застилає деко пекарської папером і викладаємо на неї начинену курячу шкіру. Рівномірно розподіляємо начинку по шкірі, надаємо їй вид курки, наскільки це можливо, зверху змащуємо рослинним маслом і, при бажанні, посипаємо улюбленими приправами або сушеної зеленню. Тут я використав сушений чебрець і розмарин. Ставимо деко в розігріту до 180 ° С духовку. Особливо сильний жар давати не варто, оскільки нам потрібно, щоб вся начинка рівномірно і якісно запеклася, а шкіра не підгоріла. Так що в цьому випадку приказка «Поспішати потрібно повільно» працює в повну силу. Крок 10

галантином

Приблизно хвилин через 40-50 галантин буде готовий. Дістаємо його з духовки, залишаємо хвилин на 10-15 полежати і «заспокоїтися». Після чого гострим ножем нарізаємо на шматки і подаємо на стіл. Для цієї страви підходить практично будь-який гарнір. Мало того, галантин смачний і як гаряче блюдо, і як холодна закуска. Та й просто покласти шматок галантіна на бутерброд за сніданком ніхто не заважає.

0/5 (0 Reviews)