Грудинка ГАРЯЧОГО копчення – ГОТУЄМО У коптильню

Ароматна і смачна домашня грудинка гарячого копчення прекрасна закуска.

Boom святкових рецептів x Інгредієнти

  • сіль нітритний 10 г
  • сіль кухонна 10 г
  • цукор 5 г
  • грудинка 1 кг
  • вода 100 мл

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Відміряти на вагах необхідну кількість солі і цукру. Крок 2

У глибоку миску влити воду, додати сіль і цукор. Перемішати до повного розчинення. Крок 3

грудинка ГАРЯЧОГО копчення - ГОТУЄМО У коптильні

Грудинку промити під проточною водою і нарізати на шматки розміром 20х5 см. Крок 4

грудинка ГАРЯЧОГО копчення - ГОТУЄМО У коптильню

Використовуючи кулінарний шприц для маринування м'яса, наколоти грудинку в декількох місцях і ввести в кожен шматок по 15 мл соляного розчину. Крок 5

грудинка ГАРЯЧОГО копчення - ГОТУЄМО У коптильні

Грудинку покласти глибоку ємність відповідного розміру. Залити соляним розчином, закрити кришкою. Поставити в холодильник на 2 дні. Під час засолювання м'ясо необхідно кілька разів перевертати для рівномірного засолу. Крок 6

грудинка ГАРЯЧОГО копчення - ГОТУЄМО У коптильні

через 2 дні грудинку дістати з розсолу, добре просушити паперовими рушниками. На дно коптильні покласти вільхову тріску. Грудинку розмістити на решітках коптильні. Коптити приблизно 1 годину. Прибрати в холодильник на 1 добу.

0/5 (0 Reviews)