Інгредієнти
- масло рослинне – 1 ст. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- борошно – 2 склянки
Для начинки:
- нежирна свинина або баранина – 150 г
- сіль – за смаком
- щіпка меленого коріандру
- яловичина – 150 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Просіяти половину борошна на стіл, зробити поглиблення і влити 0,5 склянки крижаної води. Додати сіль, рослинне масло і замісити тісто. Відкласти його на 30 хв. М’ясо нарізати шматочками і пропустити через м’ясорубку з великими отворами. Лук очистити, дрібно нарізати, посипати дрібкою солі і змішати з фаршем. Влити, постійно розмішуючи, в фарш стільки крижаної води, щоб він залишався однорідним і пружним.
Крок 2
У тісто всипати половину, що залишилася борошна, вимішувати 10 хв., Знову відкласти на 30 хв. Додати решту борошна і вимісити туге тісто. Розділити тісто на частини. Дуже тонко розкачати одну частину.
Крок 3
Вирізати з однієї частини кола діаметром 15 см.
Крок 4
Викласти на кожне коло по 1,5 ст. л. фаршу.
Крок 5
Обома руками зібрати краю коржі дрібними складками в мішечок. Закрутити складки в хвостик і злегка витягнути вгору. Таким же чином приготувати хінкалі з іншого тіста.
Крок 6
Закип’ятити 1,5 л води в широкій каструлі. Опустити хінкалі в воду хвостиками вгору. Після того як вони спливуть, варити 15 хв. Подавати з ожиновим соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!