Хінкалі

Інгредієнти

  • масло рослинне – 1 ст. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • борошно – 2 склянки

Для начинки:

  • нежирна свинина або баранина – 150 г
  • сіль – за смаком
  • щіпка меленого коріандру
  • яловичина – 150 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 Хінкалі

Просіяти половину борошна на стіл, зробити поглиблення і влити 0,5 склянки крижаної води. Додати сіль, рослинне масло і замісити тісто. Відкласти його на 30 хв. М’ясо нарізати шматочками і пропустити через м’ясорубку з великими отворами. Лук очистити, дрібно нарізати, посипати дрібкою солі і змішати з фаршем. Влити, постійно розмішуючи, в фарш стільки крижаної води, щоб він залишався однорідним і пружним.

Крок 2

Хінкалі

У тісто всипати половину, що залишилася борошна, вимішувати 10 хв., Знову відкласти на 30 хв. Додати решту борошна і вимісити туге тісто. Розділити тісто на частини. Дуже тонко розкачати одну частину.

Крок 3

Хінкалі

Вирізати з однієї частини кола діаметром 15 см.

Крок 4

Хінкалі

Викласти на кожне коло по 1,5 ст. л. фаршу.

Крок 5

Хінкалі

Обома руками зібрати краю коржі дрібними складками в мішечок. Закрутити складки в хвостик і злегка витягнути вгору. Таким же чином приготувати хінкалі з іншого тіста.

Крок 6

Хінкалі

Закип’ятити 1,5 л води в широкій каструлі. Опустити хінкалі в воду хвостиками вгору. Після того як вони спливуть, варити 15 хв. Подавати з ожиновим соусом.

0/5 (0 Reviews)